FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Installateurs GTI leggen dinsdag het werk neer

Werknemers van installatiebedrijf GTI leggen dinsdag het werk neer. Met zo'n 20 bussen vanuit het hele land komen de stakers naar Bunnik om tijdens de landelijke manifestatie hun directie een petitie aan te bieden waarin ze oproepen tot het sluiten van een fatsoenlijke cao.

Jan Berghuis, landelijk onderhandelaar FNV Bondgenoten: "Het is belachelijk dat de werknemers in de kleinmetaal van hun werkgevers weer koopkracht moeten inleveren. Zeker wanneer we horen dat het bij de bedrijven erg goed gaat."

Nadat het conflict met de werkgeversorganisaties ontstond, heeft FNV Bondgenoten de individuele werkgevers de mogelijkheid geboden alsnog met de vakbondseisen akkoord te gaan. "We hebben steeds geprobeerd met GTI tot een akkoord te komen, maar tot nu toe blijken ze echt niet te willen investeren in hun werknemers. Staken is de enige manier om hen duidelijk te maken dat werknemers en vakbonden dat niet langer accepteren", aldus Berghuis.

Werknemers van GTI melden zich dinsdagochtend niet op hun werkplek, maar bij de vele bussen die naar Bunnik vertrekken. In Bunnik is een programma met toespraken van de landelijk onderhandelaars en bestuurders van de vakbonden, muziek, lunch en het aanbieden van een petitie aan de directie van GTI. Rond 13.30 uur gaan de stakers vanuit Bunnik weer terug naar hun vertrekplaatsen. De werknemers blijven 24 uur in staking.

---