Warchild


Geslaagde benefiet Theater Camuz
Theater Camuz in Leiden organiseerde in het weekend van 8,9 en 10 februari 2008 een benefietprogramma voor War Child. Op de eerste avond konden geĂŻnteresseerden informatie over War Child krijgen tijdens een informatiemarkt en in de theaterzaal was een documentaire te zien. De hele avond stond in het teken van belangrijk werk! De tweede avond was het cabaret. De artiesten ontroerden de bezoekers door ze te laten lachen, zingen, en voetballen.

Robbert Jan Proos, winnaar van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Festival bracht een deel uit zijn voorstelling "Rrrecht vooruit!" Zijn TMF-doventolk-act kreeg enorm veel waardering. Theo van den Oever, kleinkunst hoe het moet zijn; een man met zijn gitaar, simpel van opzet, geestig, ontroerend, en ook van deze tijd! Koller, ook wel eens vergeleken met Mr. Bean, met een eigen stijl, een eigen vorm, een eigen merk. Er is geen ander lijf zo elastisch als dat van Koller en zijn mimiek werkt enorm op de lachspieren. Zondagmiddag speelde toneelgroep De Gezellen hun voorstelling. "De geheimzinnige deur naar griezelland". In de kelder wordt een oude deur ontdekt die een eigen leven leidt. Hij gaat alleen open als je een speciale code klopt, een spannende en leuke kindervoorstelling. Voor en na de voorstelling konden kinderen zich laten schminken waardoor deze dag bijzonder sfeervol is verlopen.

De opbrengst van dit weekend is EUR 1135,00-. Theater Camuz heeft door middel van deze donatie een gebaar willen maken en zo een steentje bij te dragen aan een vreedzame en gelukkigere toekomst voor kinderen en jongeren die getroffen zijn door gewapende conflicten.

Meer informatie over Theater Camuz is te vinden op www.camuz.nl.