Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Waardevol werk

Datum: 03 maart 2008

Binnenkort (omstreeks 10 maart) verschijnt Waardevol werk. Van arbeidskwaliteit naar sociale innovatie. Dit boek bevat zeventien bijdragen over kwaliteit van de arbeid en sociale innovatie.

Werken is nog steeds onze belangrijkste sociale activiteit. Werken zou waardevol moeten zijn; dat verdient onze aandacht. Werk voegt waarde toe aan de producten of diensten van de organisatie waar men werkt. Maar werk is ook waardevol voor de samenleving in het algemeen, werk is zinvol. En, last but not least, werk zorgt ervoor dat je je kunt ontwikkelen en dat je gezond, fit en flexibel blijft.

Het boek Waardevol werk. Van arbeidskwaliteit naar sociale innovatie, onder redactie van Steven Dhondt & Fietje Vaas, brengt zeventien bijdragen bij elkaar over kwaliteit van de arbeid en sociale innovatie. Een twintigtal Nederlandse en Belgische experts - ergonomen, sociologen, sociotechnici, organisatiedeskundigen - kijken zowel achteruit als vooruit. Zij maken duidelijk dat we in Nederland vooruitgang hebben geboekt, maar dat we nog stappen hebben te maken: er zijn nieuwe arbeidsrisico's, we maken onvoldoende gebruik van de mogelijkheden die er zijn om te innoveren, we hebben het lastig om managers te overtuigen om meer aandacht te besteden aan arbeidskwaliteit. Daarom is de stap naar sociale innovatie nodig. Dit boek kan daarbij helpen en sociale innovatie stimuleren.

Waardevol werk verschijnt rond 10 maart bij Uitgeverij LEMMA. ISBN 978-90-5931-156-5, 267 pagina's, EUR 27.

Bestellen:

Waardevol werk / druk 1
Waardevol werk / druk 1
-