Politie Hollands Midden

Politie doet onderzoek naar hennepkweek en witwassen

Gouda - De politie heeft dinsdag 4 maart gelijktijdig op vier plaatsen onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen en het witwassen van crimineel vermogen. De politie startte haar onderzoek rond 08.45 uur op woonwagencentra aan de Goudkade, de 1e Moordrechtste Tiendeweg en de van de Boschstraat in Gouda en in een woning aan de Sint Rafaëlstraat in Leidschendam.

Resultaten onderzoek

Er werden in totaal 9 aanhoudingen verricht . 4 uit het onderzoek naar hennepteelt en handel o 53 j.m. v.d. Boschstraat Gouda o 33 j.m. Goudkade o 45 j.m. Sint Rafaëlstraat in Leidschendam o 41 j.m. van de 1e Moordrechtse Tiendeweg

. Een 48 j.m. van de 1e Moordrechtse Tiendeweg voor vernielen van meterkast op moment start onderzoek . Een 58 j.m. van de Goudkade voor bezit van busje traangas . Een 21 j.m. van de Goudkade die wederspannigheid/verzet . Een 58 j.m. van de Goudkade voor in bezit hebben weed en scherpe patronen . Een 49 j.m. van de Goudkade voor in bezit hebben van weed, patronen, pepperspray en hennepplanten.

Twee verdachten zijn weer in vrijheid gesteld Zeven verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bij het onderzoek werden meerdere hennepkwekerijen gevonden. Over aantal, plantjes en kwekerijen, kan de politie op dit moment niets zeggen. Ook werden er bij het onderzoek meerdere sieraden en horloges en voor 140.000 euro aan geld in beslag genomen.

De onderzoeken op de van de Boschstraat en in Leidschendam werden dinsdagmorgen afgerond. Aan de 1e Moordrechtse Tiendeweg en de Goudkade kon de politie haar onderzoek tegen 17.00 uur afronden.

De politie gaat verder met haar onderzoek.


---