Ingezonden persbericht


Persbericht

4 maart 2008

Geert Jan Eissens benoemd tot Directeur Human Resources voor Accor Hotels Nederland

Geert Jan Eissens (44) is per 1 maart benoemd tot nieuwe Directeur Human Resources voor Accor Hotels Nederland. De afgelopen twaalf jaar heeft hij bij verschillende organisaties internationale Human Resource-functies vervuld. Eissens is afkomstig van CSM (Voedingsmiddelen). Daar begon hij in 2000 als Corporate HR Manager en kreeg hij aansluitend bij één van de onderdelen van het concern de eindverantwoordelijkheid voor het Human Resource Management.

Geert Jan Eissens startte zijn loopbaan, na een HBO-opleiding Toerisme (NHTV) en een studie Nederlands recht, in de verzekeringsbranche. Daarbij lag de nadruk op pensioenen en arbeidsvoorwaarden. In 1997 werd hij bij Center Parcs benoemd tot Manager Compensation & Benefits en groeide hij door tot Human Resource Manager.

Door zijn studie en werkervaring beschikt Eissens over een zeer uitgebreide kennis op het gebied van Human Resources, met een specialisatie op het gebied van pensioenen, arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en organisatie ontwikkeling. Hij zal die kennis onder meer inzetten voor de verdere professionalisering van de organisatie en competentieontwikkeling van de medewerkers bij Accor Hotels Nederland.

*****

Met 170.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:


· hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Lenôtre;


· de Dienstverlening: 30 miljoen mensen maken in 40 landen gebruik van de prestaties van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management).

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 3 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 18 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 2 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor. Voor meer informatie: www.accor.com.