Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 maart 2008, no. 051

Samenwerkingsproject Stichting Groen Wasven en Gemeente Eindhoven

Grote opknapbeurt Groendomein Wasven
Groendomein 't Wasven in het Eindhovense stadsdeel Tongelre wordt steeds mooier. Dankzij de inspanningen van de vrijwilligers van Stichting Groendomein Wasven opende november vorig jaar de verbouwde Philipsboerderij zijn deuren. Een multi-functioneel gebouw dat als uitvalsbasis dient voor tal van educatieve activiteiten op het gebied van natuur en cultuur. Na de restauratie van de boerderij is het nu tijd voor een opknapbeurt van de openbare ruimte rondom het gebouw. Het college van burgemeester en wethouders keurde onlangs het Definitief Ontwerp hiervoor goed.

In dit definitief ontwerp zijn voorstellen gedaan voor een grote opknapbeurt van het bos, de hagen, sloten en greppels die zich bevinden in het gebied rondom de verbouwde boerderij. Verder staat de aanleg gepland van een goed padenstelsel, hekwerken, een poel, een vleermuizenkelder en de markering van het voormalige kasteel âHet Hoffken van Tongelreâ. Ook komen er vlonders, een knuppelbrug en een wilgenhut. Daarnaast wordt de fietsverbinding tussen de woonwijk Beauregard en de Celebeslaan vernieuwd. Burgerparticipatie
De plannen voor het terrein zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Stichting Groendomein Wasven. Het komende jaar werken de gemeente Eindhoven en de Stichting het ontwerp verder uit tot een concreet uitvoeringsplan.
De planning is dit uitvoeringsplan in september van dit jaar gereed is. Eind 2008 kunnen de werkzaamheden dan beginnen.

Met de opknapbeurt van het Groendomein is ruim 400.000 euro gemoeid. De gemeente neemt deze kosten voor haar rekening. Ook Stichting Groendomein investeert de komende jaren nog eens ruim 100.000 euro aan aanvullende elementen in het kasteelbos. Eerder investeerde de Stichting al 100.000 euro voor de inrichting van het erf rond de Philipsboerderij en de aansluitingen op het kasteelbos.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail