Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 maart 2008, no. 054

Honderd bloembakken zorgen voor kleur

Eindhoven extra fleurig tijdens EK Zwemmen 2008 Eindhoven kleurt blauw en rood tijdens de EK Zwemmen, die van 13 tot en met 24 maart worden gehouden in Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep. Rond het zwemstadion en op belangrijke doorgangswegen worden in totaal honderd bloembakken geplaatst. Ze zijn gevuld met blauwe druifjes waar banen van rode tulpen doorheen lopen. Net zoals in het zwembad.

Rond het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep worden ongeveer 45 bakken geplaatst, elders in de stad nog eens 55. De bloembakken meten negentig bij negentig centimeter en zijn ongeveer zestig centimeter hoog. Ze worden op maandag 10 maart in Eindhoven afgeleverd en gevuld. Op dinsdag 11 maart worden ze geplaatst. De gemeente Eindhoven weet zich hiermee verzekerd van een kleurrijke aankleding van de stad tijdens de EK Zwemmen 2008. Leverancier Uittenbogaard uit Noordwijkerhout garandeert namelijk een fleurig aanzicht, omdat de bollen computergestuurd in bloei zijn âgetrokkenâ.
Meer bollen dan de Keukenhof
Eindhoven is overigens niet alleen leading in technology en een sportstad van formaat, maar bovendien rijk aan groen en rijk aan bloembollen. De oppervlakte die in onze stad is beplant met bloembollen, is groter dan de Keukenhof. Ook zijn in Eindhoven meer bollen geplant dan in deze showtuin in Lisse.

Het merendeel van de bollen zijn narcissen en blauwe druiven. De gemeente houdt nauwgezet bij waar ze staan. Deze plaatsen worden ieder jaar bemest. Daardoor houden de bollen het lang vol. Zo geven dezelfde narcissen op de rotonde van de Keizer Karel V Singel al ruim twintig lentes achtereen kleur aan dit verkeersplein. Tulpen zijn minder geschikt om te laten staan; ze komen namelijk in principe maar één jaar op. Daarna moet de bol uit de grond.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail