Gemeente Wijdemeren


Van start: rotonde Gabriëlweg

Op 3 maart zijn de provincie Noord-Holland en de gemeente Wijdemeren gestart met werkzaamheden op en rond de Gabriëlweg (N523) en de Vreelandseweg (N201) in Nederhorst den Berg.

De gemeente werkt aan de riolering in Nederhorst den Berg en de provincie is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een turborotonde op de kruising met de Vreelandseweg (N201). De provincie en de gemeente Wijdemeren hebben de werkzaamheden zo met elkaar afgestemd dat de ontsluiting van Nederhorst den Berg gewaarborgd blijft. Enige verkeershinder is niet te voorkomen.

Pijltje Klik hier voor een kaartje met de omleidingsroute.

Aanleg turborotonde kruising N523/N201
Om de verkeersveiligheid op deze kruising te verbeteren legt de provincie Noord-Holland hier een zogenoemde "turborotonde" aan. Een turborotonde is een rotonde met twee gescheiden rijstroken. Op 3 maart is de provincie gestart met een aantal voorbereidende werkzaamheden, waaronder de aanleg van een tijdelijke rijweg, die ongeveer tot 10 april duren. In deze periode zal het verkeer beperkt hinder ondervinden van de werkzaamheden. Van 10 april tot 1 juni 2008 wordt het profiel aan de noordzijde van de N201 aangepast. Het verkeer op de N201 maakt dan gebruik van de tijdelijke rijweg. Het verkeer van en naar Nederhorst den Berg kan gebruik blijven maken van de aansluiting van de Gabriëlweg (N523) op de Vreelandseweg (N201). Op 1 juni wordt de turborotonde zelf aangelegd. Vanaf 1 juni is de aansluiting van de Gabriëlweg (N523) voor een periode van 6 weken (ongeveer tot 14 juli 2008) afgesloten worden voor het verkeer. Het verkeer van en naar Nederhorst den Berg volgt dan een omleidingsroute, die met borden wordt aangegeven. Het verkeer op de N201 blijft gebruik maken van de tijdelijke rijweg. Tijdens de laatste fase van de aanleg van de turborotonde (tot eind augustus) kan het verkeer van en naar Nederhorst den Berg weer gebruik maken van de Gabriëlweg (N523).

Rioleringswerkzaamheden gemeente Wijdemeren
Op maandag 3 maart is er gestart met werkzaamheden aan de riolering in de Dammerweg, Jacob van Ruysdaelstraat en Philips van Wassenaerlaan in Nederhorst den Berg.
Tot eind mei zijn (delen van) genoemde straten opgebroken. De gemeente leidt het bestemmingsverkeer ter plaatse om. Doel van het project is het vergroten van de capaciteit van het gemeentelijk rioolstelsel in de Dammerweg en het aanbrengen van drainage. De gemeente laat de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren: eerst het vervangen van het riool, vervolgens het aanbrengen van tijdelijke bestrating en na minimaal een jaar volgt de definitieve bestrating. De firma Van Oostrum voert de werkzaamheden namens de gemeente uit.

Gedurende de uitvoering is de doorgang van het fietsverkeer via een tijdelijk fietspad continue gewaarborgd.
(04-03-2008)