Ingezonden persbericht


Wierden, 4 maart 2008

Woningbrand in Wierden

Vanmiddag omstreeks 15.30 uur rukte de brandweer uit naar een woningbrand aan de Notterstraat 17. De brandweerkorpsen Wierden, Rijssen en Nijverdal rukten uit op basis van de classificatie 'middelbrand'.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om twee in een L-vorm geschakelde woningen in het buitengebied van Wierden. De brand op de bovenverdieping van één van de beide woningen was toen al uitslaand. De bewoners van beide woningen waren reeds uit de woning.

De brandweer zette twee tankautospuiten, een autoladder en een tankwagen in om de brand te bestrijden. Om 16.30 uur was de brand onder controle en werd het sein 'brandmeester' gegeven. De woning waarin de brand ontstond heeft flinke brand-, rook- en waterschade opgelopen. De andere woning heeft rook- en waterschade. Salvage is aanwezig om samen met de bewoners afspraken te maken over de afhandeling van schade. Bewoners van beide woningen worden, zoals het er nu naar uit ziet, tijdelijk elders ondergebracht.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Middelbrand bij Trioliet Mullos in Oldenzaal

Rond 16.30 uur kreeg de Meldkamer een melding van een brand bij het bedrijf Trioliet Mullos Landbouwmachines aan de Hinmanweg 19 in Oldenzaal. De brand werd gemeld door een medewerker van het bedrijf.

Brandweer Oldenzaal rukte op basis van de classificatie 'middelbrand' uit met 2 tankautospuiten en een autoladder. De medewerker die de brand meldde gaf aan dat er sprake was van brand in een filterkast in het bedrijf. De brand ging gepaard met enige rookontwikkeling. Enkele medewerkers hebben rook ingeademd en zijn preventief gecontroleerd door personeel van een gealarmeerde ambulance. Om 17.00 uur gaf de brandweer brandmeester, is de filterkast gedemonteerd en werd de bedrijfsruimte geventileerd.

Salvage is ter plaatse om samen met het bedrijf de schade af te handelen. Over de omvang van de schade en eventuele gevolgen voor bedrijfsprocessen, is bij de brandweer niets bekend. ()

Inlichtingen voor de redactie:
Operationele Voorlichting Brandweer, Janice Meerenburgh, 06 - 22 60 57 52