Michael Page noteert winststijging van 55 procent

04/03/2008 17:54

Capita B.V.

Recordresultaten door consistente organische groei

De nettowinst van Michael Page is in 2007 met 55 procent gestegen tot 101,7 miljoen Britse ponden. De jaaromzet van de wervings- en selectieorganisatie groeide met 28 procent en kwam uit op 831,6 miljoen GBP. Opvallend is dat Nederland tot de top vier belangrijkste landen van Michael Page behoort.

De organische groei van de onderneming is het gevolg van uitbreiding in nieuwe markten. Michael Page startte kantoren in nieuwe regio's, waaronder Luxemburg en Argentinië, en wist tegelijk succesvol uit te breiden naar nieuwe arbeidsmarktsectoren. In Nederland heeft Michael Page in 2008 een kantoor in Breda geopend en de divisie Healthcare & Life Sciences opgericht.

De vier landen die procentueel het meeste bijdragen aan de brutowinst van Michael Page zijn Engeland (39%), Frankrijk (13%), Australië (7%) en Nederland (7%). De inkomsten uit tijdelijke plaatsingen van personeel stegen met 18 procent. Die uit permanente plaatsingen met 42 procent.

Michael Page profiteert van de gunstige economie en de groeiende vraag naar talent. De onderneming verwacht zijn activiteiten de komende jaren in het ingezette tempo te kunnen uitbreiden.

Michael Page is de grootste internationale speler op het gebied van werving- en selectie van hoger opgeleid personeel.





http://www.michaelpage.nl