Gemeente Helden

Bezoek burgemeester Mat Vestjens aan nieuw bedrijfsverzamelgebouw

Van links naar rechts: M. Gielen (Helder BV), burgemeester ing. M. Vestjens, W. de Wit (Digi-Star), H. Bankers (Friga-Systems). Op de foto ontbreekt L. van Hal (Salki).

In week 9 (2008) bracht burgemeester Vestjens een werkbezoek aan het bedrijfsverzamelgebouw op bedrijvenpark Kennedylaan. In dit gebouw zitten vier bedrijven, die alle vier in 2006/2007 vanuit Beringe naar Panningen zijn verhuisd.

De bedrijven Helder BV, Friga Systems, Salki Cleaning Products en Digi-Star Europe zijn trots en tevreden op de nieuwe huisvesting. De burgemeester kreeg een rondleiding en maakte op deze manier kennis met de vier bedrijven.

Zo heb je bijvoorbeeld Helder BV, wat staat voor zuiver en duidelijk is leverancier van een eigen merk reinigingsproducten. Er werken 15 werknemers, waarvan 7 vertegenwoordigers (dicht op klant). Zij leveren onder andere aan hotels, schoonmaakbedrijven en bakkerijen.

Daarnaast heb je Friga Systems met drie werknemers. Dit bedrijf levert koelsystemen met een modulaire opbouw. Het is specialistisch assemblagewerk, de afnemers zijn vooral installateurs die meestal maatwerk vragen.

Salki Cleaning Products is gespecialiseerd in schoonmaaksystemen en levert aan regionale dealers. Ramen wassen op grote hoogte is voor dit bedrijf geen probleem. Het bedrijf heeft drie werknemers in dienst en in het buitenland werken diverse agenten.

Digi-Star Europe is een spin-off van Fancom. Het levert elektronische weegapparatuur voor voornamelijk de agrarische sector (zoals zaai- en oogstmachines). Het bedrijf heeft vijf medewerkers in dienst en opereert wereldwijd.

4-3-2008 10:39