Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verwisselbare opslagmedia grootste zorg managers volgens onderzoek Ernst & Young USB-sticks van Imation wél veilig voor opslag en transport bedrijfskritische gegevens

Schiphol-Rijk, 4 maart 2008 -- Verwisselbare opslagmedia veroorzaken de grootste hoofdpijn voor de meeste managers. Dat blijkt uit het ICT Barometer-onderzoek van Ernst & Young*. Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, biedt beveiligde USB-sticks die wél voor een veilig transport zorgen van belangrijke bedrijfsgegevens.

Versleuteling biedt wel bescherming
Terecht zijn organisaties er huiverig voor dat vertrouwelijke en gevoelige informatie open en bloot op straat belandt. We kennen de praktijkvoorbeelden van achtergelaten USB-sticks in huurauto´s en taxi´s. Iets vergeten is menselijk. Maar de gegevens die op de USB-stick staan, kunnen wél worden beschermd. Zo zorgt de Imation Pivot Flash Drive dat opgeslagen gegevens beveiligd zijn met wachtwoordbescherming en heeft de Pivot Flash Drive partitioneringsoftware. De inbegrepen beveiligingssoftware is eenvoudig in gebruik en biedt 256-bits dataencryptie met wachtwoordbeveiliging. De Pivot Flash Drive heeft 256-bit sterke AES-encryptie. AES-encryptie is een door de Amerikaanse overheid gekozen standaard om vertrouwelijke informatie versleuteld op te slaan. Door de grote hoeveelheid (1,1 x 1077) mogelijke combinaties is het kraken van de sleutel een zeer langdurig proces.

Illustratie: http://www.ict-barometer.nl/

Imation / PublieksWerk

PERSBERICHT

Pascal de Boer, directeur Imation Nederland zegt: "Bedrijven ontkomen er niet aan om hun bedrijfsgegevens beveiligd te laten transporteren. De grote zorg van Nederlandse managers kan worden weggenomen door er voor te zorgen dat medewerkers alleen gebruik mogen maken van USB-sticks met encryptiebeveiliging."

Prijs en beschikbaarheid
De Imation Pivot Flash Drive is verkrijgbaar bij de erkende wederverkopers. Opslagcapaciteit loopt uiteen van 256 megabyte tot 4 gigabyte en de adviesprijs van 20,55 (exclusief BTW) voor het 256 MB model tot 158,99 (exclusief BTW) voor de 4 GB variant. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op
www.imation.nl/verkooppunten. Voor meer informatie over Imation's Flash-producten zie: www.imation.nl/products/flash_devices.

*Over de ICT Barometer
De ICT Barometer, een EY Leadership onderzoek van Ernst & Young, is de gerenommeerde `vinger aan de pols' voor managers. Het onderzoek wordt sinds december 2001 tweemaandelijks gehouden onder gemiddeld ruim zeshonderd Nederlandse directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven (onderverdeeld naar productie/industrie, handel/distributie en dienstverlening/ financiële instellingen), de not-for-profit sector en de overheid. Het onderzoek is uitgevoerd door het marktonderzoekbureau Synovate/Interview NSS (bron: http://www.ict-barometer.nl/).

Over Imation
Imation Corporation is fabrikant en leverancier van verwisselbare-opslagmedia, bestaande uit optische en magnetische media, flash drives en harddisk-cassettes. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en -beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor back-up en archivering. De vraag naar Imation's optische producten en flash drives wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Imation biedt ook het merk Memorex aan. Memorex staat bekend om de slogan: "Is it live or is it Memorex?" Tevens is Imation de exclusieve licentiehouder van TDK opnamemedia, een van ´s werelds marktleiders. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl. PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl

Imation / PublieksWerk


---- --