Persbericht

NAVTEQ introduceert eerste product met historische verkeersgegevens in Europa

~ NAVTEQ Traffic Patterns" brengt verbeterde route-informatie naar Duitsland ~

Veldhoven, 4 maart, 2008 NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, introduceert NAVTEQ Traffic Patterns in Duitsland. Dit is het eerste NAVTEQ Traffic-product in Europa en markeert de start van NAVTEQ Traffic s internationale uitbreiding.

NAVTEQ Traffic Patterns is een database met informatie over de gemiddelde snelheid van verkeersstromen voor specifieke wegsecties die geografisch gekoppeld zijn aan de NAVTEQ-kaart. In de Verenigde Staten wordt NAVTEQ Traffic Patterns veelvuldig gebruikt en beslaat het een gebied van 1.2 miljoen kilometer door de 48 aangrenzende staten. Het biedt een nauwkeurigere navigatieberekening en bepaling van de aankomsttijd. Daarnaast helpt het typisch filegevoelige gebieden te vermijden. Navigatie algoritmen hebben nu de mogelijkheid om de meest ideale route te berekenen, gebaseerd op veranderende verkeersstromen op bepaalde tijdstippen of dagen van de week.

Het Duitse product omvat meer dan 170.000 kilometer van het drukste wegennetwerk in Duitsland. Het product bevat ook vijf dagelijkse verkeersmodules met up-to-date snelheden, per uur ingedeeld.

De mogelijkheid om patronen in het verkeer te zien, biedt mogelijkheden voor applicatie-ontwikkelaars. Het stelt ze in staat uitgebreide navigatietoepassingen aan te bieden voor navigatieproducten zonder dat hier andere draadloze communicatie aan te pas komt. We kunnen alternatieve routes veel beter voorspellen als we het patroon van een wegsegment op een bepaalde dag en tijdstip weten , zegt Howard Hayes, vice president dynamic content bij NAVTEQ. Door de gegevens te combineren met locatiemarkeringen op onze kaart heeft NAVTEQ Traffic Patterns een streepje voor op de rest.

NAVTEQ Traffic Patterns bieft productontwerpers en service providers een betrouwbare en gebruiksvriendelijke data set voor verschillende intelligente navigatie-applicaties. Deze applicaties brengen de informatie binnen handbereik die bestuurders nodig hebben om filegevoelige gebieden te ontwijken. Voor forenzen, hulpdiensten en koeriersdiensten zal NAVTEQ Traffic Patterns de aankomsttijdbepaling verbeteren, filevrije routes bepalen en brandstofkosten verminderen.

(319 woorden)