Ingezonden persbericht


Persbericht

Landelijk onderzoek Gebruiksbesluit

InterConcept is een toonaangevend onafhankelijk projectadviesbureau dat zich heeft toegelegd op Vergunningverlening, Handhaving en Veiligheid. Als onafhankelijk adviesbureau onderzoeken wij graag wat de gevolgen zijn van het Gebruiksbesluit. Zijn er administratieve lastenverlichtingen voor de burger en vermindert hierdoor ook het werk voor de gemeentelijke instantie?

Als medio 2008 het Gebruiksbesluit van kracht wordt krijgen gemeenten en brandweer te maken met een nieuwe taak: Het controleren en handhaven van de gebruiksmelding. De gebruiksmelding dient ten minst 4 weken voor de opening van het bouwwerk te worden ingediend en voor de gebruiksmelding behoeven geen leges te worden betaald. Hoe gaan gemeenten en brandweer hiermee om? We weten dat het Gebruiksbesluit is ontworpen als gevolg van diverse klachten van ondernemers die te maken hebben met de gebruiksvergunning. Het ministerie heeft het Gebruiksbesluit met diverse belangenorganisaties besproken en tot op dit moment is er nog geen eenduidig akkoord gegeven. Laatst heeft de minister nog binnen één week de wetgeving tot het controleren van draagbare blusmiddelen, twee maal veranderd. Met het landelijk onderzoek Gebruiksbesluit willen wij de gemeenten de kans geven hun mening hierover te uiten. De tien vragen die gesteld worden, zijn bedoeld om te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor de werkdruk, maar vooral ook om te bepalen of het Gebruiksbesluit wel de gebruiksveiligheid van de gebouwen goed regelt. Wij nodigen iedereen uit, die straks in het dagelijks werk met het Gebruiksbesluit te maken krijgt, om mee te doen aan dit onderzoek.

De resultaten zullen in de volgende GebruiksWijzer worden gepubliceerd.

De GebruiksWijzer is een tweemaandelijks nieuwsblad waarmee wij onze kennis op het gebied van het Gebruiksbesluit met u delen. In dit nieuwsblad pluizen wij de artikelen uit en geven u met praktische voorbeelden weer wat er beoogd is met deze landelijke wetgeving.

Het "landelijke onderzoek Gebruiksbesluit" kunt u vinden op www.interconcept.nl of klik op deze link: "Landelijk onderzoek Gebruiksbesluit"

InterConcept B.V.

Contactpersoon: Huib van de Vrie

Telefoonnummer: 0800-243 04 89

Email: gebruikswijzer@interconcept.nl


---- --