West End Musicalster terug in Nederland


30-01-08, 20080130 -- Peter Corry is terug met een geweldige nieuwe Ierse show! In CELTIC RHYTHMS brengen Ierse topartiesten de magie van Ierland tot leven. In deze nieuwe Ierse show wordt u meegenomen op een reis door Ierland, waar de zang, muziek en dans u in uw hart zult raken. Geniet van de mystieke, romantische ballads en typisch Ierse folksongs.

CELTIC RHYTHMS is een spektakel dat het allemaal in zich heeft om u het ware gevoel van Ierland te laten beleven. De hoofdrol is wederom weggelegd voor West End-musicalster Peter Corry. Peter Corry is een welbekende en geliefde ster in Nederland. Zo heeft hij geschitterd in o.a. The Magical Rythms of Ireland, Irish Night, Irish Christmas en kerst 2006 in De Grote Kerstshow. CELTIC RHYTHMS brengt de magie van Ierland naar Nederland. Laat u meeslepen door de prachtige muziek, de wervelende dans en de betoverende stemmen!

West End ster Peter Corry komt oorspronkelijk uit Belfast en beheerst als geen ander zowel het moderne als het klassieke repertoire. Hij trad in Hamburg op als Gulgiemo in Mozarts opera Cosi fan Tutte, hij zong in ons eigen land de Figaro in Le Nozze di Figaro en Captain MacHeath in The Beggar's Opera van Gray. Maar ook het `lichtere genre' is hem niet vreemd.

Hij was evenzeer een gevierde Abanezer en King Rat in pantomimes en een formidabele Javert in de West End-productie van Les Misérables. Tot zijn lievelingsrollen behoren Billy Bigilow in de musical Carrousel en Lt. Cable in South Pacific. Hij maakt regelmatig concerttours zowel in Ierland als in de UK. Peter treedt ook op in de voorstelling 'The Magical Rhythms of Ireland'. Kerst 2006 heeft hij in Nederland, samen met The Gentlemen Singers, gezongen in De Grote Kerst Show.

Peter Corry heeft een stem om nooit te vergeten, je krijgt er kippenvel van. Hij komt oorspronkelijk uit Noord Ierland en heeft de hele wereld overgereisd met zijn unieke sound. Zijn verbazingwekkende talent gaat van de grote musicals, opera, rock, jazz en de melodieën van zijn geboorte eiland. Hij was de ster in de `Night of 1000 Stars' in de Royal Albert Hall en speelde in The Music of Andrew Lloyd Webber, hier werd zijn muzikaliteit snel herkend, wat hem een eigen TV serie opleverde, The Peter Corry Show, waar hij vele internationale sterren ontving. Zijn passie bracht hem in vele talkshows in Ierland en Engeland. Hij heeft momenteel een eigen Radio Show op de BBC.

Doordat zijn stem een immens bereik heeft, speelde hij in diverse Opera's, waaronder "Cosi fan tutte", als Guglielmo, "The Marriage of Figaro" als Figaro and "The Beggars Opera" als Captain MacHeath.Peter verdiende de titel van `Master of the Musicals' toen hij drie jaar de rol speelde van Inspector Javert op West End, waarna hij door Engeland tourde met Les Miserables. Zijn grote droom was de muziek van Les Miserables in Ierland bekend te maken. Die toestemming kreeg hij van de producer Cameron Macintosh. Peter gaf een concert versie van de Musical in Belfast in de Odyssey Arena, waar hij voor meer dan 15.000 mensen optrad. Hij had de smaak te pakken en in oktober 2002 bracht Peter `One Enchanted Evening', ook weer in de Odyssey Arena. Hij schitterde met internationale beroemdheden van West End en Broadway, zoals Joanna Ampil, Barbara Dickson en Brian Kennedy en bovendien een koor van 850 leden! In 2004 had hij de hoofdrol in `On Eagles Wing'.
Twee jaar later trad hij op in het MGM Grand Hilton Hotel in Washington. Dat voorjaar tourde hij door Estonie, Latvia, Lithuanie, Polen en Nederland. In Ierland scoorde hij uitverkocht na uitverkocht concert, toen hij met de RTE Concert Orchestra optrad. Hij trad op in Dublin's Croke Park Stadium in de rust van de wedstrijd in November 2007, voor meer dan 82.000 mensen. In september en oktober tourde hij door het grootste deel van Engeland en Ierland en in december was hij weer in Nederland te zien.

Recentelijk heeft Peter zijn tournee in Polen en Zweden afgerond. In april en mei van het vorige jaar, was hij een van de beroemdheden in de danswedstrijd Jigs `n Reels. Hij danste zo de finale in. Ondanks zijn drukke schema heeft hij ook nog 7 Albums uitgebracht met een grote verscheidenheid aan stijlen, van prachtige ballads tot opera favorieten. Peter's kerst CD "My Christmas, Your Christmas" werd in November 2006 uitgebracht. Dit jaar verwachten we de volgende CD "Keeping the Dream Alive".

Van 4 maart tot en met 3 mei is de voorstelling door het hele land te zien. O.a. 5 maart Lucent Danstheater Den Haag en 29 april Rai Theater Amsterdam.
Voor meer informatie: www.celticrhythms.nl





Theatre Entertainment Group