Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 22 februari 2008

"Natuur, je beste buur!" uniek natuurproject op Sportpark boekt eerste successen

Buurtbewoners die de randen van sportpark Voorland-Middenmeer in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer omtoveren tot ecologische paradijsjes, houden begin maart een informatieavond en een werkdag. Ze willen graag de eerste resultaten laten zien en zoeken mensen die mee willen werken. Vorig jaar is het unieke project 'Natuur, je beste Buur!' op het Sportpark van start gegaan. In dit project werken buurtbewoners en het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer ééndrachtig samen.

Sinds de start van het project hebben de buurtbewoners al veel werk verzet en daarvan profiteren planten en dieren. Zo is gemaaid en gehooid ten behoeve van bloemen en vlinders en er zijn takkenrillen gemaakt waarin vogels, zoogdieren en amfibieën kunnen broeden of schuilen. De groep is nog van plan nestkasten te maken, broeihopen voor ringslangen aan te leggen, plas-dras oevers voor amfibieën en reptielen te graven en een steile wand voor ijsvogels af te steken. Kortom, allerlei relatief eenvoudige en kleinschalige acties die het natuurleven op het sportpark een enorme impuls geven.

Het project is in 2008 voortgezet. Buurtbewoner kunnen in de directe omgeving iets doen voor de natuur. De activiteiten zijn bovendien erg leuk en gezellig. Voor nieuwe geïnteresseerden wordt op dinsdagavond 4 maart een informatiebijeenkomst over het project georganiseerd. Zaterdag 8 maart vindt de volgende werkdag plaats zodat iedereen kan zien wat ecologisch beheer is. Dus niet alleen sporten brengt bewoners met elkaar in contact, maar ook het actief bezig zijn in de natuur. 'Groene vingers' of andere ervaring in natuurbeheer is niet nodig. Landschap Noord-Holland, Consulentschap IVN Noord-Holland en Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer bieden de bewoners hierbij ondersteuning in de vorm van cursussen, de juiste gereedschappen èn professionele begeleiding.

Buurtbijeenkomst ' Natuur, je beste buur!'
Wanneer: 4 maart 2008
Tijd: 20.00 - 21.30 uur

Werkdag ' Natuur, je beste buur!'
Wanneer: 8 maart 2008
Tijd: 9.30 - 13.00 uur

Waar: Beheergebouw van Sportpark Voorland-Middenmeer, Radioweg 65, 1098 NG Amsterdam, ingang gemeentelijke voetbalvelden, na de ingang van de Jaap Edenbaan rechtsaf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Landschap Noord-Holland, Mevr. Lidy Zeinstra, Coördinator vrijwillig natuur- en landschapsbeheer, 06-13240278 of l.zeinstra@landschapnoordholland.nl.