Ingezonden persbericht


LANCOM introduceert 300Mbps WLAN access points

LANCOM L-300agn-access points bieden hoogste prestatieniveaus

Amsterdam, 3 maart 2008 - LANCOM Systems introduceert tijdens CeBIT 2008 zijn nieuwe reeks access points met hoge prestaties: de LANCOM L-300 serie. De twee geheel nieuwe access points LANCOM L-305agn Wireless en LANCOM L-310agn Wireless vormen een uitbreiding op het LANCOM WLAN-portfolio met datasnelheden tot 300Mbps die voldoen aan IEEE 802.11n draft 2.0. De L-305agn is uitgerust met een interne antenne, terwijl de L-310agn wordt geleverd met drie uitwisselbare externe antennes.

Met snelheden tot 300Mbps realiseren de nieuwe LANCOM-apparaten tot zes keer de datasnelheid van de bestaande WLAN-technologie. Hiervoor zijn de access points uitgerust met een Gigabit Ethernet-interface. De gebruikte MiMo-technologie (Multiple Input Multiple Output) op basis van drie transmitters en drie receivers optimaliseert het radioveldbereik, waardoor signaalreflecties die voorheen storingen konden veroorzaken nu te benutten zijn om de datasnelheden te vergroten. Dit signaalgebruik resulteert in betere prestaties en een beter bereik dan 802.11a/g-netwerken.

Beide nieuwe apparaten hebben dual-band radiomodule (5 en 2,4 Ghz) met een volledige uitwisselbaarheid met bestaande IEEE 802.11a/b/g-clients. De stroom wordt onder andere geleverd met de netwerkkabel via Power-over-Ethernet (PoE, IEEE 802.3af). Ook deze access points zijn centraal te beheren en te configureren met LANCOM WLAN Controllers.

De LANCOM Systems-productreeks omvat een groot aantal antennes. Zo vermenigvuldigt de nieuwe AirLancer Extender O-D9a, support 11n-technologie, de data-doorgifte via point-to-point directionele radioverbindingen met enkele malen.

De LANCOM L-310agn Wireless is vanaf eind maart 2008 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 450 euro exclusief BTW. De LANCOM L-305agn Wireless is voor dezelfde prijs beschikbaar vanaf mei 2008.

LANCOM is tijdens CeBIT (4 - 9 maart 2008) te vinden in hal 13, standnummer C34. *****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl