Option N.V.


Press Releases

Asus selecteert Option voor draadloze breedband connectiviteit

LEUVEN, België â 4 maart 2008 - Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat ASUS, de Taiwanese fabrikant van computers, communicatieapparatuur en consumenten-elektronica, gekozen heeft voor de inbouwmodule GTM378 van Option als 3G-oplossing voor draadloze connectiviteit.

Het in Taiwan gevestigde bedrijf ASUS is een toonaangevende leverancier van computers, communicatieapparatuur en consumentenelektronica. In het derde kwartaal van 2007 was ASUS volgens analisten âs werelds 8ste pc-fabrikant op basis van volume. De draadloze module van Option wordt reeds geleverd en geïntegreerd in een aantal ASUS laptops.

De GTM378 is Options gemakkelijk integreerbare PCI Express MiniCard-module die HSDPA-gegevenssnelheden tot 7,2 Mbps ondersteunt. Het multi-modetoestel staat borg voor uitgebreide draadloze gegevensconnectiviteit in HSDPA-, 3G UMTS-, EDGE-, GPRS- en GSM-netwerken. De GTM378 geniet van Options jarenlange relaties met alle belangrijke netwerkinfrastructuurleveranciers, en wordt dan ook geleverd met uitgebreide interoperabiliteit certificaties

De ART (Advanced Receiver Technology) van de module combineert de voordelen van Receive Diversity en Receive Equalization om maximum voordeel te halen uit de sterk presterende HSDPA 7.2-capaciteit van de module. De GTM378 is bij de levering geconfigureerd voor HSDPA 3.6, maar kan geüpgraded worden naar HSDPA 7.2 naarmate de mobiele operatoren hun netwerken verder upgraden.

De âbackwardâ compatibiliteit garandeert HSDPA-verbindingen van 1,8 Mbps. Dankzij de inherente ondersteuning voor 3G kunnen ASUS notebooks verbindingen tot stand brengen via meer dan 200 3G-netwerken die momenteel wereldwijd geïmplementeerd zijn. Quad-band EDGE en GPRS bieden dan weer nagenoeg wereldwijde dekking met lagere gegevenssnelheden.

Uit rapporten van marktanalisten blijkt dat Option nu draadloze inbouwmodules levert aan vier van de tien grootste pc-fabrikanten ter wereld: Acer, Fujitsu Siemens, ASUS en Sony. Samen bevoorraden deze fabrikanten bijna 15 procent van de wereldwijde pc-markt. Daarnaast levert Option draadloze inbouwmodules aan ondernemingen zoals Samsung, Sharp, Maxdata, Vestel, VigSys en Elite Computer Systems (ECS, de winnaar van de âBest Pre-Commercial Mobile Broadband Notebookâ tijdens het afgelopen Mobile World Congress).

Contactpersoon Media
Jan Poté, Corporate Communication Manager
Tel +32 (0)16 317 411, E-mail: j.pote@option.com

Over Option
Option is dé vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, en WLAN technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende, nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in België (Leuven). Het bedrijf heeft R&D in België (Leuven) en Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), en een vestiging met ISO 9001 certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft ook kantoren in Europa, VS, Azië, Japan en Australië. Surf naar www.option.com voor meer informatie.