Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 4 maart 2008

ROB OUDKERK WIL BURGEMEESTER VAN AMSTERDAM WORDEN

PvdA-coryfee Rob Oudkerk heeft maandagavond in De Nieuwste Show (BNN/NPS) tegen presentator Patrick Lodiers gezegd dat hij eraan denkt weer terug te keren in een bestuurlijke functie, na zijn lectoraat aan de Haagse Hogeschool. "Het zou heel goed kunnen zijn dat ik over vier jaar mijn steentje aan de politiek weer wil bijdragen", aldus Oudkerk. Het liefst zou het voormalig Tweede Kamerlid Job Cohen opvolgen als burgemeester van Amsterdam.

Oudkerk uitte forse kritiek op Den Haag. "De politiek is aan het afglijden," zei hij over de manier waarop het kabinet en het parlement omgaan met de film van Geert Wilders. "Het feit dat een film van 15 minuten belangrijker is dan welk kamerdebat dan ook is de bijl aan de wortel van de democratie." En: "Dat kan gebeuren doordat politici niet stralend, charismatisch genoeg zijn om die dingen te agenderen die in Nederland belangrijk zijn." (...) "Je kan van Geert Wilders zeggen wat je wil, en ik ben het hardgrondig met hem oneens op vele zaken, maar hij zegt tenminste wat hij vindt. Als we dat nou eens allemáál zouden doen en niet zo schijterig bang zouden zijn, dan kreeg je tenminste weer een debat in de Tweede Kamer.”

Woensdag 5 maart wordt Oudkerk benoemd tot lector Leefstijlverandering bij jongeren, aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Oudkerk stelt zichzelf tot doel om in vier jaar te zorgen voor echte veranderingen op scholen en consultatiebureau's, voor een betere bestrijding van obesitas bij kinderen. Daarna is hij zoals gezegd weer beschikbaar voor een bestuurlijke functie. Uit het gesprek met presentator Patrick Lodiers is af te leiden dat hij daarbij ook een terugkeer in de landelijke politiek niet uitsluit.

De Nieuwste Show is maandag tot en met donderdag rond de klok van 23.00 uur te zien bij BNN/NPS op 3. Vanavond is te gast Jeroen Kijk in de Vegte, die vanaf volgende week een nieuwe ochtendshow gaat presenteren samen met Ruud de Wild op Q-Music.

Voor meer informatie en beeld: BNN Communicatie
Monique RĂĽtter, tel: 035-6268913, monique.rutter@bnn.nl