De Pil nog beter online verkrijgbaar


ROTTERDAM, 20080304 -- Rotterdam, Beverwijk - De pil wordt nog beter online verkrijgbaar. Internetbedrijven Pilonline.nl en eFarma.nl hebben daartoe hun krachten gebundeld. Zeker nu de pil per 1 januari weer is teruggekeerd in het basispakket en dus weer wordt vergoed, verwachten beide organisaties een nog snellere groei van de verkoop. De bedrijven bundelen logistieke diensten, marketing-concepten en delen ict-voorzieningen.

'De Pil online kopen kost evenveel als via een normale apotheek, maar is wel veel gemakkelijker', stelt Marcel van Scheepen, arts en drijvende kracht achter Pilonline. 'Je hoeft je huis niet meer uit. En als je een keer vergeten bent bij te bestellen kun je via het internet, altijd een nieuwe dosering bestellen.' Wie de pil online bestelt, hoeft niet bang te zijn voor verborgen kosten. Pilonline en eFarma berekenen namelijk geen verzendkosten. Veel reguliere apothekers hebben wel een bezorgservice, maar de pil wordt in de praktijk meestal niet aan huis gebracht.

Hoewel het pilrecept sinds 1 juli 2007 niet meer vergoed wordt en het gebruik van de pil landelijk licht terugloopt, hebben Pilonline en eFarma geen stagnatie ondervonden. 'Integendeel! Wij zien nog steeds een toenemende belangstelling voor het kopen van medicijnen en in het bijzonder de pil, via het web', zegt apotheker Tjiook van eFarma. 'We verwachten dan ook nog een flinke groei, waardoor het nuttig is om de krachten te bundelen.'
Desgewenst kunnen straks naast de pil eveneens andere (chronische) geneesmiddelen en ook drogisterijgeneesmiddelen worden (mee)geleverd.

Ook lonken de twee internetondernemingen naar de Europese markt. 'Door de voortschrijdende liberalisering ontstaat er binnen Europa de komende tijd een veel groter afzetgebied. Daar zijn we klaar voor', aldus Tjiook.
Beide ondernemingen zijn al jaren actief op het internet. Pilonline.nl bezit een database met wereldwijde gegevens over anticonceptiva, eFarma is vooraanstaand internetapotheker met nationale en internationale ervaring.