Statenfracties willen met GS in gesprek over Zuiderdieppolders


DEN HAAG, 20080304 -- In schriftelijke vragen roept de CDA Statenfractie Zuid-Holland, met coalitiepartners VVD en CU/SGP, Gedeputeerde Staten op om samen te zoeken naar alternatieven voor de Zuiderdieppolders, waar hoogwaardige akkerbouwgronden zullen worden teruggegeven aan de natuur

Op 19 februari 2008 hebben GS aangegeven dat zij niet bereid zijn tot heroverweging van hun plannen om de Zuiderdieppolders te bestemmen als natuurgebied. De vragenstellers van het CDA, VVD en CU/SGP betreuren dit besluit ten zeerste. In hun betoog wijzen ze erop dat er niet alleen veel bezwaren bestaan tegen het ontpolderen van de Zuiderdieppolders in de Gemeenteraden van Goedereede en Dirksland zelf, maar dat ook de Werkgroep Zoet Flakkee verschillende bezwaren naar voren brengt. Daarnaast benadrukken ze dat nog altijd de mogelijkheid bestaat om te onderzoeken of de ontwikkeling van nieuwe natte natuur op een andere, minder omstreden en minder gevoelige plaats dan de Zuiderdieppolders plaats kan vinden. De fracties van het CDA, de VVD en de CU/SGP willen hierover graag in gesprek treden met GS om zo samen naar alternatieven te zoeken.

CDA Statenlid Wiebrand Dijkstra zegt hierover: "Het voornemen om goede landbouwgrond onder water te zetten voor natuur is enorm ingrijpend en stuit op grote bezwaren. Wij willen graag weten of GS in de besluitvorming al deze bezwaren heeft meegenomen en of zij geen enkele andere manier zien om tot een oplossing te komen. Het is belangrijk om op uiterst zorgvuldige wijze tot een besluit te komen en daarom willen wij graag met GS in gesprek treden over hun besluit en hun overwegingen daarbij."





CDA Zuid-Holland