Gemeente Tilburg

4 maart 2008

Aanleg kunstgras trapveld Westerpark Tilburg

Informatie over de voortgang

De gemeente informeert u graag over de voortgang van de aanleg van het kunstgras trapveld in het Westerpark. De gemeenteraad heeft de plannen om het huidige trapveldje te vervangen door een kunstgrasveld diverse malen uitvoerig besproken. Uiteindelijk heeft de raad, tijdens haar vergadering van 28 januari 2008, besloten om het nieuwe trapveld aan te leggen ter hoogte van de Elandsgang.

De tekening op de achterzijde geeft aan waar het trapveld precies komt te liggen. Dit is op ongeveer dezelfde plek als waar nu de doeltjes op het gras staan. Zo blijft de structuur van het park intact en blijft de groenstrook vóór de woningen aan de Elandsgang onaangetast. Ook kunnen bijna alle bomen behouden blijven, met uitzondering van één boom (moeraseik). Hiervoor wordt in het park bij het veldje een nieuwe boom (robinia) aangeplant.

Elders in het Westerpark staat bovendien nog een boom (zilveresdoorn) die in slechte staat verkeert waardoor de kans bestaat dat er grote takken afbreken. Omdat dit gevaar oplevert voor passanten moet deze boom worden gerooid. Op deze plek wordt een nieuwe boom (zilveresdoorn) geplant.

Bezwaar maken
Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen de bouwvergunning die nodig is voor het plaatsen van de ballenvangers en de kapvergunning die nodig is voor het rooien van de moeraseik. Beide vergunningsverzoeken worden gepubliceerd in het gemeentenieuws in de Tilburgse Koerier.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Frank van der Schoot, projectleider bij de gemeente Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 83 98. U kunt ook contact opnemen met Natascha Verhaaren, gebiedsmanager van de gemeente. Zij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 88 59.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de Middelen gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl