Ingezonden persbericht


Persbericht

MyGuide stroomlijnt activiteiten Europese leveringsketen met Moduslink

Waltham Mass, 4 maart 2008 - ModusLink® Corporation, een dochter van CMGI®, Inc. (NASDAQ: CMGI) en toonaangevend leverancier van managementoplossingen voor leveringsketens, maakt vandaag bekend dat MyGuide, een vooraanstaand leverancier van globale positioneringsystemen (GPS) op de Europese markt, zijn activiteiten in de Europese leveringsketen gaat stroomlijnen met ModusLink. ModusLink's Geoptimaliseerde Configuratie Oplossing vergroot de mogelijkheden om in de eindfase van de keten producten op maat af te werken. Daarmee is MyGuide in staat een leveringsketen te realiseren die kosteneffectiever is en waarmee het bedrijf sneller kan reageren en inspelen op dynamische veranderingen in de vraag.

Moduslink zal voor MyGuide's complete assortiment GPS-navigatieproducten lichte fabricagewerkzaamheden en de afwerking voor de detailhandel in Europa uitvoeren. Dit omvat producteindcontrole, het aanpassen van instellingen aan de lokale situatie en configuratie ter plaatse. Deze diensten zorgen voor een gestroomlijnde leveringsketen met lagere voorraadkosten en logistieke kosten. Bovendien is het mogelijk producten sneller op de markt te brengen.

"ModusLink biedt een scala aan diensten, die voor MyGuide essentieel zijn om een stabiele leveringsketen op te zetten en waarmee ze kunnen garanderen dat een product voor al onze detailhandelaren beschikbaar is", zegt Robert Hawke, Quality Manager bij MyGuide. "Met onze wereldwijde aanwezigheid en flexibele bedrijfsinfrastructuur, hebben we er alle vertrouwen in dat we de behoeften van onze leveringsketen in de toekomst goed kunnen beheren. We bevinden ons in een prima positie om ons merk over de hele wereld te verspreiden. Met Moduslink als onze partner voor de leveringsketen zullen wij in staat zijn aan de vraag in andere markten te voldoen en het hoge kwaliteits- en serviceniveau te handhaven, waaraan onze Europese klanten gewend zijn."

De Geoptimaliseerde Configuratie Oplossing is een compleet end-to-end aanbod. Deze omvat een aantal kerndiensten, zoals:


. verzameling en beheer van leveringsgegevens
. Vendor Managed Inventory (VMI)

. beheer van materiaal en inhoud

. lichte fabricagewerkzaamheden

. afwerking

. e-commerce

. rendementsbeheer

. vermogensbeheer

"Door de wereldwijde, explosieve groei van persoonlijke elektronica krijgen producenten zoals MyGuide te maken met zeer dramatische vraagverschuivingen", zei Bill McLennan, President International Business Unit voor ModusLink. "Het gaat niet om de vraag op zich, maar om het wanneer. Daarom is het essentieel dat ze vandaag hun leveringsketens aanpakken, zodat ze morgen deze plotselinge toenames aankunnen. ModusLink biedt diensten en oplossingen voor fabrikanten van consumentenelektronica voor de complete leveringsketen, van afwerking en technische ondersteuning tot rendementsbeheer. We zijn blij, dat MyGuide Moduslink heeft gekozen om het bedrijf te helpen bij zijn streven om merkreputatie en klantenloyaliteit op te bouwen op basis van een stabiele leveringsketen."

Meer informatie over ModusLink's Geoptimaliseerde Configuratie Oplossing vindt u op www.moduslink.com/consumer_electronics/optimized_product_configuration.cfm.

Over MyGuide

MyGuide is een toonaangevende leverancier van innovatieve global location-based solutions, gebaseerd op gps-technologie. De onderneming bedient klanten in 43 landen op twee continenten (Europa en Azië) in 24 talen. Met een omzet van circa vijftig miljoen euro per jaar is MyGuide de nummer vijf op de Europese navigatiemarkt. Met name in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië is het merk sterk vertegenwoordigd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland. MyGuide maakt deel uit van de ROAD Group, een investeringsmaatschappij die de krachten van complementaire hard- en softwarebedrijven en contentspecialisten bundelt en via de gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde gps-producten wil profiteren van de vele mogelijkheden die de huidige markt voor locatiegerichte oplossingen biedt. De groep beschikt over een aanzienlijk investeringsbudget ter ondersteuning van haar ambitieuze groei- en innovatieplannen.

Ingezonden persbericht