Datum: 20080304 Titel: Gemeente Hilversum: Kinderen Kruispunt planten bomen Arnold zegt: Gemeente Hilversum, index Titelbalk gaf: Gemeente Hilversum: Kinderen Kruispunt planten bomen

Gemeente Hilversum

Kinderen Kruispunt planten bomen

4 maart 2008
Kinderen van basisschool Het Kruispunt zullen op 19 maart op De Nationale Boomfeestdag mee helpen Hilversum nog groener te maken. Vanaf 11.00 uur zullen de kinderen uit groep 8 drie bomen en liefst 24 heesters planten. Wethouder van beheer openbare ruimte Jan Rensen zal het startsein geven en uiteraard zijn steentje bijdragen.

Nationale Bomendag is voor Hilversum ook meteen het startsein in de race om gekroond te worden tot 'groenste stad/dorp van Nederland'. De gemeente heeft zich definitief ingeschreven voor deze prestigieuze strijd. Aankomende zomer zal een jury langskomen om Hilversum te beoordelen waarna in de herfst de winnaar bekend zal worden gemaakt. Op deze manier wil de gemeente dit jaar extra aandacht geven aan het mooie groene karakter van Hilversum. Amersfoort won de vorige editie en dat werd vervolgens ook tot de mooiste groene gemeente van Europa gekozen.