Ingezonden persbericht


Kortenoeven, Zijlaard-Van Moorsel en Elzinga onthullen billboard langs A12

Electrolux pakt sponsoring Leontien's Ladies Ride groot aan

ROTTERDAM -Electrolux pakt de sponsoring van de Rotterdamse editie van Leontien's Ladies Ride groot aan. De fabrikant van grote en klein huishoudelijke apparaten gaat de toertocht voor vrouwen van 8 tot 88 jaar promoten middels een metershoog billboard langs de A12 bij Reeuwijk. De onthulling van de levensgrote advertentie voor Leontien's Ladies Ride vindt plaats op donderdag 7 maart om 15.30 uur pal naast het complex van de voetbalvereniging CVC Reeuwijk en gebeurt door de Reeuwijkse burgemeester Elzinga, Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Henk Kortenoeven, commercieel directeur van Electrolux.

Electrolux is geen onbekende in het wielerpeloton. Het in Alphen aan den Rijn gevestigde bedrijf steunde Leontien Zijlaard-Van Moorsel voor de eerste maal in 2003 bij haar aanval op het werelduurrecord in Mexico-Stad. Toen die missie met de afstand van maar liefst 46.397 kilometer was volbracht en de zesvoudig sportvrouw van het jaar besloot om haar sportieve loopbaan te verlengen tot de Olympische Spelen van Athene, bleef Electrolux haar trouw. Ook toen de Koningin van Sydney en Keizerin van Athene haar rijke carrière afsloot, bleef Electrolux zijn naam als sponsor aan haar AA Cycling Team verbinden. De commerciële samenwerking in Leontien's Ladies Ride was volgens commercieel directeur Henk Kortenoeven voor Electrolux feitelijk een logische vervolgstap. Omdat het bedrijf in kleine en grote huishoudelijke apparaten zich echter wilde onderscheiden, werd besloten een billboard langs de snelweg A12 geheel aan dit thema te wijden.

De A12 is een van de drukste verkeersaders van ons land, waar dagelijks tienduizenden auto's voorbij de reclame voor Leontien's Ladies Ride rijden. De Rotterdamse editie wordt op zondag 13 juli voor de eerste maal verreden. De Maasstad is na Den Bosch en Zwolle de derde stad in ons land waar vrouwen een toertocht over 65-70, of 35-40 kilometer gaan rijden, afhankelijk van het definitieve vaststelling van het parcours. Start en finish van het 'feel good' evenement, dat door de deelgemeente Prins Alexander naar Rotterdam werd gehaald, is bij winkelcentrum Alexandrium. De Rotterdamse editie van Leontien's Ladies Ride kent een maximum aantal deelnemers van 5000 deelnemers. Inmiddels hebben zich voor de toertocht die door Rotterdam Alexander, het Groene Hart en de Krimpenerwaard voert, al 1500 vrouwen ingeschreven.