Ingezonden persbericht

Den Haag, 27 februari 2008

DEELNEMERS VOORRONDES HAAGSE KONINGINNENACH BANDVERKIEZING BEKEND

Bijna vijftig veelbelovende regionale bands schreven zich in voor de KONINGINNENACH BANDVERKIEZING. Uit dit kwalitatief hoogwaardige aanbod heeft de organisatie na een intensieve luistersessie acht bands gekozen. De gelukkigen zijn SKILLS, CONCRETE, RELISH, DEAD STEREO, KARMA'S KITCHEN, NATHA LEE, SQUIRREL & THE HAZELNUTS en THE SOCKS. De uitverkoren jonge bands onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van de eigen nummers, hun grote enthousiasme en de honger om te spelen op de Nach. Tijdens twee voorrondes (op 4 en 7 maart) wordt bepaald welke vier bands in de race gaan voor een optreden op de 19e editie van de Haagse KonginneNach op 29 april aanstaande.

Op dinsdag 4 maart staan Squirrel & the Hazelnuts, Karma's Kitchen, Skills en Natha Lee in de PAAP. Op vrijdag 7 maart treden Relish, Dead Stereo, The Socks en Concrete op in het Paardcafé. Beide voorrondes starten om 20.00 uur en de toegang is gratis. Op 7 maart wordt direct bekend gemaakt welke vier bands door zijn naar de volgende ronde. Kort daarna start de internetstemming via de website van de KoninginneNach (www.koninginnenach.nl) . Tijdens de slotavond op donderdag 17 april in het Paard van Troje heeft het publiek de laatste kans om hun stem uit te brengen. Het aantal van de internetstemmen en verkiezingsavondstemmen wordt gecombineerd met een puntenbeoordeling van het liveoptreden door een deskundige jury. Dit zal leiden tot een afgewogen resultaat waarbij zowel de wet van de grote getallen geldt (veel stemmen trekken!) alsmede het kwaliteitsoordeel van de jury. Het eindstation is het openingsoptreden op 29 april op de Haagse KoninginneNach. Op de negentiende editie laat Haagse talent temidden van de gevestigde orde zich van haar beste kant zien en horen.

OPMAAT NAAR HET ECHTE WERK
De Bandverkiezing heeft vorig jaar een 'complete make-over' ondergaan waardoor deelname voor de uitverkoren bands sowieso al een dikke winst betekent. Behalve de kans op een optreden op de Haagse KoninginneNach krijgen de bands op weg naar de slotavond op 17 april in de Grote Zaal van het Paard van Troje, een uitgebreid voorbereidingstraject aangeboden. Bandcoaching, mediatraining, studiotijd en een cd waarop de vier bands zich van hun beste kant kunnen laten horen, maken de Bandverkiezing tot een waardevolle opmaat naar het 'echte werk'.

Check www.koninginnenach.nl voor meer informatie.

De KoninginneNach Bandverkiezing is een initiatief van de stichting Haagse KoninginneNach en het Haags Pop Centrum en wordt gerealiseerd in samenwerking met onder meer Stork on Air (RTV West), Haagse Pop Server, 3 voor 12/denhaag en Haags Pop Podium