Nederlandse Politiebond


Uitkomst npb-ledenpeiling morgen bekend

Sinds afgelopen donderdag is de NPB druk doende geweest met het tellen van de ingevulde stemkaarten die op het hoofdkantoor binnenkwamen. Dat tellen heeft plaatsgevonden onder het toeziend oog van telkens drie controleurs - NPB-leden die daarvoor hun diensten hadden aangeboden. De verwachting is dat er morgenochtend ook nog wel wat stemmen zullen arriveren. Die zullen ook nog worden meegeteld voor de uiteindelijke uitslag van de ledenraadpleging.

Op de website van Elsevier wordt gemeld dat NPB-voorzitter Hans van Duijn vanmiddag zou hebben gemeld dat er tot op heden 11.000 stemmen zijn binnengekomen. Een merkwaardig voorbeeld van in de mangel geraakte informatie! Nadat Van Duijn had verteld dat de bondsraad de uitkomst van het referendum zou overnemen bij een respons van minstens 50 procent informeerde Elsevier met hoeveel leden dat percentage correspondeerde. Hans heeft vervolgens het antwoord 11.000 leden genoemd, zonder verder in te gaan op het aantal ingevulde stemkaarten dat inmiddels naar het hoofdkantoor was teruggestuurd.

Morgenochtend om 11.00 uur komt de bondsraad van de NPB bijeen om te beraadslagen over de vraag of de NPB het derde CAO-bod van minister Ter Horst moet aannemen of afwijzen. De uitkomst van de ledenpeiling zal daarbij het nodige gewicht in de schaal leggen. Tevens zal worden gesproken over de koers ten aanzien van het gesprek met de minister over haar ´eindbod´, dat gepland staat voor aanstaande vrijdag.

Gepubliceerd op 04 maart 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.