Datum: 5 maart 2008

Noordwijkerhout Ongeval Dinsdag 4 maart rond 16.20 uur gebeurde er een aanrijding tussen een auto en een fietser op de kruising Koninginneweg met de Herenweg. Een 74 jarige automobiliste uit Noordwijkerhout verleende daar geen voorrang aan een 32 jarige fietser uit Leiden. De man raakte bij het ongeval gewond en werd overgebracht naar het LUMC. Daar bleek hij letsel te hebben aan ribben en longen.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor diefstal of heling van fiets De politie heeft vanmorgen een 16 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De jongen wordt verdacht van diefstal of heling van een damesfiets. Deze fiets werd 7 december van vorig jaar uit een schuur aan de Papiermolen gestolen. De politie adviseerde man van de gedupeerde vrouw om marktplaats.nl op internet in de gaten te houden. Begin december ontdekte hij dat daar een fiets te koop werd aangeboden die veel leek op de gestolen fiets. Er werd een bezichtingsafspraak met de verkoper gemaakt. De politie werd daarbij ingeschakeld. Door een noodoproep moesten agenten op het laatste moment echter afhaken. De man besloot de verkoper toch maar te ontmoeten en mocht van hem een proefritje maken. Tijdens dat ritje kwam hij tot de conclusie dat het inderdaad de gestolen fiets van zijn vrouw was. Vervolgens besloot hij niet meer terug te gaan naar de verkoper maar de fiets mee te nemen en het te melden aan de politie. Daarbij gaf hij het signalement van de verkoper. Na onderzoek kwam de politie uit bij de 16 jarige. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Ramkraak mislukt De politie is op zoek naar twee daders die vanmorgen betrokken zijn geweest bij een ramkraak op een bank aan de Herenhof. De ramkraak die net over de klok van 09.00 uur gebeurde, mislukte. Twee daders zijn daarna op een scooter vertrokken. De auto met daarin één dader reed het voetgangersgebied van het winkelcentrum binnen en ramde de deur van een ruimte waarin zich een pinautomaat bevindt. De deur bleek te sterk. De auto reed daarna achteruit en reed vervolgens tegen een verzamelblok deurbellen bij de ingang van een flat. De bestuurder sprong uit de auto en sprong vervolgens achter op een scooter waarmee een mededader stond te wachten. Beiden reden vervolgens weg. De politie is terplaatse met een onderzoek begonnen.

Reeuwijk Computers uit bedrijf gestolen De politie doet onderzoek naar een bedrijfsinbraak waarbij mogelijk vijf computers en een koffie-automaat zijn gestolen. De inbraak gebeurde woensdag 5 maart rond 00.45 uur. Via een vernielde ruit wist men het pand binnen te komen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Snelheidscontrole De politie heeft dinsdag 4 maart van 21.40 tot 22.20 uur een snelheidscontrole gehouden op de Chopinlaan. Tien van de 194 passanten reden te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur, terwijl de toegestane maximum snelheid daar 50 km/uur is.

----------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --