Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 5 maart 2008

In pdf (2,9 Mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Aanvragen kapvergunningen

* Raad in de wijk Pendrecht

* Platanen Brielselaan verhuizen

* Spectaculaire verhuis-operatie platanen
* Kappen van dode bomen

* Charlois feliciteert Nathalie

* Bezoekerspassen betaald parkeren Tarwewijk vertraagd
* Meldpunt overlast

* Zestig jaar gehuwd

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Adventist Development and Relief Agency Nederland (ADRA) voor het houden van een collecte in de periode van 22 juni 2008 tot en met 29 juni 2008 (besluit 26 februari 2008);
2. aan Organisatiebureau Van EsEvents voor: a. het afsluiten van de Schere/Larenkamp, Schere/Hietkamp, Hietkamp/hoek Goudestein en Larenkamp/Vaarnerkamp op woensdag 30 april 2008 van 00.00 uur tot 19.00 uur;
b. het instellen van een parkeerverbod op de parkeerstroken van de hierboven genoemde straten vanaf dinsdag 29 april 2008 van 22.00 uur tot en met woensdag 30 april 2008 19.00 uur; c. het plaatsen van een muziektent, podium en diverse kinderattracties nabij de hoofdingang van wijkgebouw De Larenkamp aan de Slinge;
d. het gebruiken van een geluidsinstallatie van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Dit alles in verband met de Koninginnedag-vrijmarkt rondom het gebouw de Larenkamp aan de Slinge, Hietkamp en Larenkamp (besluit 26 februari 2008);

3. aan Breijer Bouw BV voor het plaatsen van twee bouwborden (500x275 cm.) op en boven het trottoir van het Zuidplein, naij de kruising van het Zuidplein met Zuidplein laag en over het (brom)fietspad terzijde van het Zuidplein, nabij pandnummer 111 ten behoeve van aankondiging van het onderhoud metrotracé Slinge-Rijnhaven gedurende de periode van datum afgifte tot november 2008 (besluit 26 februari 2008);

4. aan Roparunteam De Blijlopers, voor het houden van een collecte op woensdag 30 april 2008 tijdens het Blommenfesteijn, dat gehouden wordt op en rondom de Charloisse Kerksingel (besluit 28 februari 2008);

5. aan deelgemeente Charlois voor het plaatsen van een partytent en het gebruiken van een geluidsinstallatie in verband met de start van de sloop van de Carnisse Driehoek op woensdag 5 maart 2008 van 15.00 uur tot 17.00 uur op de hoek Pleinweg Ebenhaëzerstraat (besluit 28 februari 2008);

Vuurwerkbesluit:

Vergunning verleend:

1. voor het tot ontbranding brengen van professioneel vuurwerk op 1 maart 2008 tussen 19.00 uur en 23.00 uur en op 2 maart 2008 tussen 13.00 uur en 18.00 uur in Ahoy tijdens het Motorsport gala.

Standplaatsen:

Vergunning verleend:


1. aan mevr. M.D. Roos-Hoek voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van vis en viswaren op de locatie Slinge/Kerkwervesingel in de periode van 1 april tot en met 30 september 2008. De standplaats mag worden ingenomen met een mobiele verkoopinrichting van 11 m2 (inclusief luifel). (besluit 26 februari 2008)

Verkeer:

Ingetrokken:

1. het besluit d.d. 31 oktober 1995 waarbij de oostelijke secundaire rijbaan van de Dorpsweg tussen de Gruttostraat en de Wielewaalstraat tussen 9.00 en 17.00 uur gesloten werd verklaard voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen (Besluit 29 november 2007).

Bouwzaken:

Toestemming verleend:


1. voor het ontrekken van de woningen Katendrechtse Lagedijk 264 t/m 268, 284 t/m 286 (even nrs), De Buijserlaan 207 en Ebenhaëzerstraat 1 en 3 aan de woningvoorraad ten behoeve van sloop (besluit 25 februari 2008).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het plaatsen van een ondergronds gemaal met bovengronds een schakelkast aan de Verlengde Zuiderparkweg (besluit 7 februari 2008);


2. voor het oprichten van een brug over de Lepelaarsingel ter hoogte van de Meester Arendstraat Roodborststraat (besluit 18 februari 2008).

Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning verleend:


1. voor het splitsen van het eigendomsrecht op het pand Gruttostraat 67. Het is de bedoeling het pand, bestaande uit twee woningen te splitsen in twee appartementsrechten (beskluit 25 februari 2008).

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het gedeeltelijk verwijderen van lichte scheidingswanden en asbesthoudend materiaal uit de opslagruimte van het pand Brielselaan 115 (besluit 20 februari 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het gedeeltelijk veranderen van de indeling van het pand, Charloisse Hoofd 47;

2. Voor het gedeeltelijk vergroten van een pand d.m.v. een aanbouw, Wielewaalstraat 24

3. voor het wijzigen van de indeling van het pand, Fazantstraat 140B
4. Voor het plaatsen van billboards, Dorpsweg;
5. voor het oprichten van een aanbouw aan de zijgevel met terras, Schulpplein 36.

Tevens is de volgende aanvraag voor een sloopvergunning ingediend:
1. Voor het slopen en verwijderen van asbesthoudend materiaal, Polslandstraat 5 t/m 45 en 6 t/m 68, Roggestraat 6 t/m 42 en 9 t/m
33 en Tarwestraat 1 t/m 27.

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 5 maart 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van:
a. 3 kastanjes in de Rollostraat, ter hoogte van nr. 19. b. 3 kastanjes in de Marjoleinstraat ter hoogte van nr. 16. c. 3 kastanjes in de Eilertstraat ter hoogte van nr. 28. d. 2 kastanjes in de Rollostraat ter hoogte van nr. 39. Alle 11 bomen moeten worden gekapt omdat ze ziek zijn.


2. voor het kappen van 1 wilg aan de Oldegaarde secundair, nabij nr. 496 (Pendrecht). De boom staat te dicht bij de nieuwbouw;

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 19 maart 2008 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).

Raad in de wijk Pendrecht

Op maandag 10 maart houdt de deelraad een Raad in de Wijk in Pendrecht.

Bewoners van Pendrecht kunnen tijdens deze discussiebijeenkomst praten met deelraadsleden over kansen en problemen in Pendrecht. Er wordt gediscussieerd aan de hand van de volgende themas: buitenruimte, fysiek, sociaal, veiligheid en economie.

Per thema is een marktkraam ingericht en kunt u met raadsleden en ambtenaren van de deelgemeente Charlois praten over wat u belangrijk vindt in uw wijk, welke dingen goed gaan en welke dingen volgens u minder goed gaan en dus verbeterd moeten worden.

De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 22:00 uur in wijkgebouw De Middelburgt aan Plein 1953 nr. 191. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

U bent van harte welkom om deze discussiebijeenkomst bij te wonen!

Platanen Brielselaan verhuizen

Tussen vrijdag 29 februari en dinsdag 4 maart is een deel van de platanen op de Brielselaan verhuisd naar de Strevelsweg, aan de kant van het Weverhoekterrein.

De platanen stonden zo dicht op elkaar dat ze bewoners het uitzicht belemmerden en het daglicht wegnamen uit de woningen.

Omdat het om hele mooie en sterke bomen gaat is besloten om-en-om een boom weg te halen en deze te verplanten naar het Wevershoekterrein aan de Strevelsweg. Daar stonden oude populieren die zo slecht waren dat deze gekapt moesten worden. In totaal zijn ruim 20 bomen verhuisd.

Spectaculaire verhuis-operatie platanen

Is verhuizen voor mensen al een hele klus; bij bomen gaat het écht om een spectaculaire mega-operatie. Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart, verhuizen vijf grote platanen van de Lichtenburg in Zuidwijk naar hun nieuwe stek aan de Langenhorst, bij uitvaartcentrum Monuta, eveneens in Zuidwijk.

Op donderdag 6 maart om 13.15 uur geeft en portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Buitenruimte van de deelgemeente Charlois Ed Goverde samen met met Hugo t Hart, manager Woondiensten van Vestia Rotterdam-Zuid op de Lichtenburg het officiële startsein voor de verhuis-operatie. Samen maken zij een start met het transport van een van de platanen.

De voorbereidingen voor de verhuizing zijn vandaag al gestart. Vervolgens worden op 6 maart drie platanen naar hun nieuwe standplaats vervoerd (omstreeks 9.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur); op vrijdag 7 maart worden de vierde en vijfde boom verplant (om 9.00 en 13.00 uur).

De bomen worden met een telescoopkraan uit de grond getild en vervolgens rechtopstaand over de weg vervoerd naar hun nieuwe plek.

De route loopt vanaf de Lichtenburg via de Schuilenburg naar de Slinge. Daar worden de bomen in verband met de bovenleiding van de tram tegen de richting van het verkeer in naar de Langenhorst vervoerd. Hierbij kan enige hinder voor het verkeer ontstaan

Hof van Zuidwijk

De verhuis-operatie is in opdracht van woningcorporatie Vestia en wordt uitgevoerd in samenwerking met de deelgemeente en de Werf Charlois van Gemeentewerken.

De platanen moeten wijken voor de nieuwbouw van 216 woningen van Hof van Zuidwijk (fase III en IV). De bomen komen zo dicht bij de nieuwbouw te staan, dat ze niet op hun huidige standplaats kunnen blijven.

Omdat het gaat om imposante en gezonde oude bomen, die op een nieuwe standplaats nog een flink aantal jaren de wijk kunnen sieren, wordt zuinig met deze bomen omgesprongen. Daarom is besloten ze niet te kappen, maar te verplanten.

De verhuizing van platanen wordt uitgevoerd door Nationale Bomenbank bv.

Kappen van dode bomen

Gemeentewerken gaat op korte termijn vijftig bomen kappen op 37 plekken in het openbare gebied in de deelgemeente. Het gaat om bomen waarvan tijdens een visuele schouw is vastgesteld dat ze dood zijn. Dode bomen kunnen risicovolle situaties opleveren, bijvoorbeeld als het stormt. In verband met dit risico zijn zes bomen al gekapt.

Door ze nu versneld te kappen kunnen op de vrijgekomen plekken nog dit voorjaar nieuwe bomen worden geplant. Anders moet tot het najaar worden gewacht met de jonge aanplant.

Charlois feliciteert Nathalie

Ze werd toch maar mooi tweede in de Idols-finale afgelopen weekend. Nathalie Makoma, wonend in Pendrecht in de deelgemeente Charlois, zong de sterren van de hemel, maar zag uiteindelijk concurrente Nikki de meeste publieksstemmen krijgen. Maar ook deze tweede plaats is natuurlijk een fantastische prestatie, waar ze best trots op mag zijn en die een felicitatie meer dan waard is.

Dagelijks bestuur en deelraad van Charlois stuurden Nathalie afgelopen vrijdag nog een telegram om haar veel succes te wensen bij de finale. Het mocht helaas niet baten.

Bezoekerspassen betaald parkeren Tarwewijk vertraagd

Bewoners in de Tarwewijk, die een bezoekerspas voor het betaald parkeren hebben aangevraagd, hebben daarvoor pas eind vorige week een afhaalbericht in de bus gekregen. Vanwege een probleem bij het aanmaken van de bezoekerspassen was de verzending van bezoekerspassen onverwachts vertraagd. Vanwege deze vertraging gaat Stadstoezicht tot en met zaterdag 8 maart coulant om met het uitschrijven van naheffingsaanslagen bij bezoekers. Wanneer bewoners hun bezoekerspas nog niet hebben kunnen afhalen, mag hun bezoek zonder parkeerticket parkeren. Vanaf maandag 10 maart starten de parkeercontroleurs met de volledige handhaving; bezoekers die dan zonder parkeerticket parkeren, lopen het risico op een boete.

Millinxbuurt

Bewoners, hun bezoekers en bedrijven in de Millinxbuurt kunnen met hun parkeervergunning of bezoekerspas voortaan parkeren in de gehele Tarwewijk. In de Millinxbuurt gold al eerder betaald parkeren. Parkeervergunningen en bezoekerspassen van de Tarwewijk, parkeersector 23, gelden sinds 1 maart ook in de Millinxbuurt (parkeersector 22)..

(Drugs)overlast?

Bel het Meldpunt!

Misschien heeft u als bewoner wel eens te maken met overlast. Bijvoorbeeld overlast van drugsgebruikers of coffeeshops. Ook kunt u overlast ondervinden van onrechtmatige bewoning of illegale (kamer)verhuur.

De deelgemeente Charlois wil deze vormen van overlast aanpakken. Daarom kunt u uw klachten hierover doorgeven via het Meldpunt (drugs)overlast en onrechtmatige bewoning van de deelgemeente Charlois.

Het Meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer: 010 481 47 91 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, buiten kantooruren kunt u inspreken op het antwoordapparaat), of via e-mail:
meldpunt@charlois.rotterdam.nl (24 uur per dag).

Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld.

Zestig jaar getrouwd

Op maandag 25 februari was het zestig jaar geleden dat het echtpaar Jankie elkaar in Suriname het jawoord gaf. Het echtpaar is op jonge leeftijd aan elkaar gekoppeld door familie. Mevrouw was 15 jaar en meneer was 20 jaar. Eind jaren tachtig is het echtpaar naar Nederland verhuisd. Sindsdien hebben zij in Pendrecht gewoond.

Het echtpaar heeft 9 kinderen. Twee dochters en één zoon wonen in Nederland en 1 dochter en 4 andere zonen wonen in Suriname. Elk jaar gaan zij naar Suriname om hun kinderen en kleinkinderen te op te zoeken.

Het echtpaar heeft in Suriname op het land gewerkt als boer en boerin. De heer Jankie is nog steeds gek op tuinieren.

Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, kwam hen feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje.