Verdachten overval aangehouden

s-Heerenberg, 05-03-2008 o De politie heeft een onderzoek afgerond naar de overval op een 29-jarige inwoner uit s-Heerenberg op de maandagavond 19 november 2007. Naast twee Arnhemse verdachten (17 en 25 jaar) is een 21-jarige s-Heerenbergse aangehouden die ervan verdacht wordt informatie aan het duo te hebben verstrekt. De twee mannen zitten nog in voorlopige hechtenis.

Na langdurig onderzoek heeft de politie twee Arnhemmers aangehouden die verdacht worden van de overval op de bewoner van een flatwoning aan de Maria van Nassaulaan. Een jonge vrouw uit s-Heerenberg zou hen mogelijk informatie over de te overvallen persoon hebben verstrekt en ook zij werd aangehouden.

Op de bewuste maandagavond kwamen rond 19.00 uur twee mogelijk Antilliaanse mannen bij het slachtoffer aan de deur. Zij wilden geld van de bewoner en bedreigden hem met een mes.

In de vechtpartij die ontstond raakte de bewoner gewond, maar werd ook duidelijk dat één van de overvallers ernstig letsel moest hebben opgelopen. De bewoner zelf werd in het ziekenhuis behandeld en aangezien het vermoeden bestond de overvaller dusdanig gewond was, dat rekening met hersenletsel werd gehouden, heeft de politie actief een bericht hierover in de media verstrekt.

De overvaller, de 25-jarige Arnhemmer, heeft zich inderdaad in een ziekenhuis laten behandelen. De politie heeft naast de drie verdachten ook de bewoner aangehouden en deze over het gebruikte geweld verhoord. Het dossier van de overval wordt binnenkort ter afhandeling bij het Openbaar Ministerie in Zutphen ingeleverd.