Gemeente Veenendaal


Afronding actie Bespaarbox

Dubbel prijs voor minima Veenendaal met BespaarBox

Gemeente Veenendaal heeft eind 2007 aan zon 1.300 huishoudens een gratis energie BespaarBox verstrekt. Voor een aantal van hen is het dubbel prijs, zij hebben deze week ook nog ´kluscheques ter waarde van 250 ontvangen, die verzilverd kunnen worden bij Gamma of Karwei Veenendaal. Beide filialen hebben kosteloos meegewerkt aan de distributie van de BespaarBox.

De actie is positief ontvangen. Er zijn in totaal 1300 bespaarboxen ter beschikking gesteld. Daarvan zijn er ruim 1100 opgehaald. De overige 200 zijn ook terecht gekomen bij mensen die het hard konden gebruiken, onder andere via verspreiding door de Stichting Voedselhulp Veenendaal.

De Veenendaal BespaarBox bespaart 150 per jaar en voorkomt een CO2-uitstoot gelijk aan 18 bomen. De bespaarbox bevat onder meer verschillende spaarlampen, een 2 in 1 nachtlamp, 4 radiatorstickers, waterbespaarders voor de kraan en een waterbespaarder voor de douche. Daarnaast zit er een boekje in de box, met uiteenlopende tips en weetjes om nog meer energie -en dus geld- te besparen. De box is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm.

Voor meer informatie over de BespaarBox zie www.bespaarbox.nl of www.twinstone.nl.