Gemeente Enkhuizen

Nieuw Trapveld aan de Zwaluwweg

Nadat het tijdelijk trapveldje aan de Meeuwenlaan was verdwenen om plaats te maken voor het nieuwe WOZOCO complex, heeft de raad besloten tot aanleg van vervangende speelruimte voor de wat oudere jeugd. De keus is gevallen op de locatie bij de
Zwaluwweg/Tureluurshof/Hoeksloot.

In nauw overleg met de wijkraad en bewoners is tot een gedegen ontwerp gekomen waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de wensen van de omwonenden. Er komt nu een trapveld van 25 x 12,5 m met ballenvangers volgens het ledikantprincipe (kopse zijden hoog, lange zijkanten laag), waarop het mogelijk is om zowel basketbal als voetbal te spelen. De omheining van het trapveld aan de zijde van de Hoeksloot wordt uitgevoerd als geluidwand (met een hoogte van 1,50 m) met de verwachting dat de bewoners aan het Kerkeland niet al te veel last zullen ondervinden. Daarnaast komt aan de zuidzijde van het speelveldje een klimwand van zon 3 m hoog.

De bedoeling is medio april te beginnen met de aanleg van het trapveld. De aanleg neemt zon twee weken in beslag, zodat de eerste balpartijtjes in mei kunnen plaatsvinden. Voor meer Informatie kunt u contact opnemen met Dhr. H. Meester, afdeling Beheer, tel.: (0228) 36 01 00.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl