Gemeente Coevorden

Eerste stap structuurvisie Dalen gezet

De nota van uitgangspunten voor de structuurvisie Dalen is goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden. Hiermee is de eerste stap gezet om tot een structuurvisie te komen.

Met de structuurvisie kan meer inzicht worden verkregen in de gewenste ontwikkeling van Dalen. De visie is van invloed op keuzes die voor het nieuwe woongebied Polakkers moeten worden gemaakt.

Gedurende en na het opstellen van de structuurvisie wordt een analyse van Dalen en de directe omgeving gemaakt. Hieruit komen de kwaliteiten en knelpunten van het gebied naar voren. Op basis van de kwaliteiten en knelpunten en de mogelijke toekomstverwachtingen worden er scenario's opgesteld waaruit een keuze wordt gemaakt. Het gekozen scenario vormt de basis voor de verdere uitwerking in een structuurvisie. Dan kan ook een start worden gemaakt met het plan voor uitbreiding Polakkers. Met de uitkomsten van de visie kunnen keuzes worden gemaakt over onder meer de fasering, de landschappelijke inpassing en het aantal woningen in de nieuwe wijk Polakkers.

Voor het vergaren van informatie en het opstellen van scenario's zijn inmiddels interviews gehouden met diverse vertegenwoordigers van belanghebbende groepen, zoals dorpsbelangen, de ondernemersvereniging, Recron, woonstichting Domesta, zorggroep Leveste, het waterschap, de provincie en de deelgebiedscommissie Buitengewoon Platteland. Vertegenwoordigers van deze groepen zullen ook deelnemen in een nog te formeren klankbordgroep. Voor de keuze van de ontwikkelingsrichting van de verschillende scenario's wordt de bevolking geraadpleegd tijdens een inloopbijeenkomst.