Gemeente Oisterwijk

permanente winterveranda's en serres bij horecagelegenheden 28-02-2008
Beleid voor permanente winterveranda's en serres bij horecagelegenheden

Beleidstandpunt winterverandas/serres bij horecagelegenheden

Het college heeft in de vergadering van 26 februari 2008 besloten om als algemeen beleidsuitgangspunt te nemen dat permanente winterverandas en serres bij horecagelegenheden niet zijn gewenst. Dit omdat bij een al dan niet geheel gesloten wand (aaneenschakeling van bebouwing) het beeld ruimtelijk gezien wordt verrommeld door aanbouwen van bouwwerken, als winterverandas en serres. Uitspringende elementen uit gevels bieden geen toegevoegde waarde aan het ruimtelijke beeld in de openbare ruimte. Daarom zijn deze bouwwerken vanuit ruimtelijk oogpunt niet gewenst. Omdat winterverandas het straatbeeld verrommelen, wordt de gemeente voor toeristen minder aantrekkelijk. De gemeente Oisterwijk streeft juist een toeristisch aantrekkelijke gemeente na. Daarom dat ook vanuit toeristisch oogpunt deze bouwwerken niet zijn gewenst.

Voor wat betreft het beschermde stads- en dorpsgezicht heeft de monumentencommissie negatief geadviseerd, omdat het aanzicht van de monumentale gevels door het aanleggen van winterverandas of serres worden aangetast.

Voor de volledige tekst van het beleidstandpunt kijkt u bij ondernemen/ verordeningen, regelingen en beleidsnota's.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon