Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 5 maart

* AANHOUDING NA BEZIT HARDDRUGS
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden dinsdagavond een man aan. Cameratoezicht zag rond half tien dat de Rotterdammer verdovende middelen bij zich had. Agenten waren snel aanwezig op de Riederlaan. Hier troffen ze de 33-jarige verdachte aan. Hij wilde niet gefouilleerd worden, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek dat hij cocaïne bij zich droeg. Hierop is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten hielden dinsdagochtend een verkeerscontrole. Op de Rotterdamseweg werden tussen acht uur en kwart voor negen automobilisten gecontroleerd om zo de verkeersveiligheid te verhogen.
In totaal werden er zeven weggebruikers bekeurd. Vier automobilisten negeerden een rood licht. Verder werden het blokkeren van kruispunt Rijnsingel/Kievitsweg, het negeren van een verplichte rijrichting en het negeren van een gesloten verklaring bekeurd.


* AANRIJDING NA ONWELWORDING
BARENDRECHT - Op de Tuindersweg vond dinsdagsmiddag rond kwart voor twee een aanrijding plaats nadat een 74-jarige inwoner uit Barendrecht die op een trekker reed onwel werd. De man reed vervolgens met zijn trekker tegen de auto van een 23-jarige auto van een Barendrechtenaar, die vervolgens tegen een 20-jarige stadsgenoot. Het slachtoffer is overgebracht naar het Claraziekenhuis.


* TWEE VERDACHTE PAKKETJES; ALLEBEI LOOS
ROTTERDAM-NOORD/ SPIJKENISSE - Rond tien uur werd dinsdagavond gemeld dat in station Noord een verdacht pakketje lag. Uit voorzorg werd het treinverkeer stilgelegd. Na onderzoek bleek het om een opklap bedje voor kinderen te gaan, waarna het spoor weer werd vrijgegeven.
Bij het metrostation Spijkenisse-Centrum werd rond vijf uur ook al een verdacht pakketje aangetroffen in de metro. Ook dit bleek na onderzoek loos alarm.


* BEDRIJFSONGEVAL
BERKEL EN RODENRIJS - Tijdens werkzaamheden viel een 46-jarige inwoner uit Dirksland donderdagmiddag 10 meter naar beneden. De man was op het dak van een loods werkzaam aan de Veilingweg. Door nog onbekende oorzaak viel het slachtoffer naar beneden. Hij werd met een spoedtransport overgebracht naar het Ersamus MC. De arbeidsinspectie stelde een nader onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
HILLEGERSBERG/ OUDE NOORDEN - Elf bestuurders zijn dinsdagmiddag tussen twee en vier uur op de Bergweg bekeurd tijdens een verkeerscontrole. De boetes waren voor het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen en het niet bij zich hebben van een rijbewijs.
Op het Noordplein, de Zwart Janstraat en de Zaagmolenstraat zijn in de ochtenduren eveneens 10 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 46-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond rond acht uur in het Museumpark op heterdaad aangehouden toen hij inbrak in een auto. De man werd ingesloten voor ander verhoor. Door de aangever wordt aangifte gedaan.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN; VUURWAPEN EN VERDOVENDE MIDDELEN IN

BESLAG GENOMEN
SPIJKENISSE - Naar aanleiding van een onderzoek werden drie inwoners uit Spijkenisse van 19, 24 en 25 jaar oud maandagmiddag rond vier uur aangehouden.
In hun woning aan de Neptunusstraat werd, na een doorzoeking, een vuurwapen en een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Het drietal is in verzekering gesteld.


* ZWALKENDE AANHANGER VEROORZAAKT AANRIJDING

OUDE-TONGE - Een 24-jarige inwoonster van Zierikzee is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de N59 in de richting van Middelharnis. Rond vijf uur verloor een 47-jarige man uit Terneuzen de macht over het stuur nadat zijn aanhanger instabiel werd door zijwind. De automobiliste kon hem niet ontwijken en sloeg met haar auto over kop. Hulpdiensten waren snel aanwezig waarna de vrouw, die nog bij kennis was, uit haar auto geknipt kon worden door de brandweer. Ambulancepersoneel bracht haar naar het Bethesdaziekenhuis voor onderzoek. Hier bleek dat ze geen verwondingen opgelopen had maar wel een nacht in het ziekenhuis moest blijven ter observatie.
Tijdens het ongeval werd een passerende auto geraakt door onderdelen die vrijkwamen bij de aanrijding. De inzittenden van deze auto bleven ongedeerd.
De technische ongevallen dienst van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.


* DERTIG AUTORUITEN VERNIELD
HELLEVOETSLUIS - Bij de politie zijn 30 aangiften binnengekomen van vernieling van autoruiten. De meeste vernielingen vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, maar ook van zaterdag op zondag werden enkele autoruiten vernield. Vanuit het uitgaansgebied in de Vesting loopt een breed spoor van vernielingen richting de wijken de Bonsenhoek en de Ravensehoek met een uitwaaiering naar de Kooistee. De meeste autoruiten werden vernield op de Ter Doestweide en de Martin Luther Kinglaan. De politie heeft de afgelopen dagen uitgebreide buurtonderzoeken gedaan maar dit heeft tot op heden geen bruikbare aanwijzingen opgeleverd.
Heeft u iets gezien of gehoord wat mogelijk met deze vernielingen te maken kan hebben of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek, meld dit dan via het algemene politietelefoonnummer 0900-88444. Anoniem melden kan ook via telefoonnummer: 0800-7000.