Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 05-03-2008

Rijden zonder gordel

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige automobilist uit Bovensmilde bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Agenten zagen de man op Ceresstraat rijden en hielden hem staande. Hij droeg geen autogordel en kreeg een bekeuring. (08-116970)

Aanhangwagen losgeschoten

MEPPEL Dinsdagmiddag is de aanhangwagen van 56-jarige automobilist uit Oldemarkt losgeschoten op het Jufferenpad. De aanhangwagen was op een drempel losgeraakt, waarna deze zijn eigen weg ging. Dit resulteerde in een aanrijding met de personenauto van een 58-jarige man uit Meppel. De aanhangwagen had geen schade, de bumper van de auto raakte licht beschadigd. (08-116931)

Politie houdt bromfietscontrole

EMMEN De politie heeft dinsdagochtend een bromfietscontrole gehouden op de Kerkhoflaan. In totaal werden elf bekeuringen uitgedeeld. Een persoon kreeg een bekeuring omdat de verlichting niet in orde bleek te zijn. Negen personen kregen een bekeuring voor een snelheidsovertreding en een persoon kreeg een bon omdat deze in eerste instantie het rijbewijs niet wilde afgeven. (08-116873)

Automobiliste botst tegen boom

DROUWENERMOND Dinsdagmiddag heeft een 33-jarige automobiliste uit Exloo op het Zuiderdiep twee bomen geschampt en kwam tegen een derde boom tot stilstand. Het slachtoffer verklaarde dat ze last had gehad van de laagstaande zon. Ze was daardoor van de weg geraakt. De vrouw is ter controle per ambulance overgebracht naar het Refaja Ziekenhuis. De auto moest worden afgesleept. (08-116940)

Frontale botsing N381

EMMEN Dinsdagmiddag is een 76-jarige automobiliste uit Dalen frontaal op een tegemoetkomende 42-jarige automobilist uit Assen gebotst op de N381. De man uit Assen reed in zijn auto in de richting van Emmen en de vrouw uit Dalen kwam uit de tegenovergestelde richting. Net buiten Emmen was de vrouw uit Dalen volgens getuigen gaan slingeren en opeens erg naar links uitgeweken. Doordat ze plotseling op de linker rijbaan reed, kon de Assenaar een aanrijding niet meer voorkomen. De man raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis. De vrouw was door het ongeluk bekneld geraakt en moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Zij werd met de traumahelikopter zwaar gewond overgebracht naar het UMC te Groningen. (08-116941)

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN De politie verricht onderzoek naar een woninginbraak aan de Onstahof. Van maandag op dinsdag hebben onbekenden onder andere een personenauto en een laptop weggenomen. (08-116850)

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag een 51-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een tas vol boodschappen niet betaald in een supermarkt aan de Griendtsveenweg. De vrouw heeft afstand gedaan van de boodschappen en heeft een transactievoorstel van 130 euro gekregen. (08-117032)

Huiselijk geweld

Zuidlaren De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor huiselijk geweld. De politie had een melding gekregen van huiselijk geweld. Tijdens een ruzie had de 39-jarige man zijn 37-jarige vriendin mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-117064)

Politie houdt man aan

GIETEN De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Gieten aangehouden in een woning aan de Julianalaan. De politie had een melding gekregen dat er een conflict gaande was in de woning. Ter plekke trof de politie de man aan in de woning. De man was daar niet welkom en werd gevorderd de woning te verlaten. Hij had zichzelf de toegang verschaft tot de woning door een raam te vernielen. Omdat hij de woning niet wilde verlaten werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten. (08-117041)

Politie houdt roodlicht controle

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmorgen een roodlicht controle gehouden op de Toldijk en de Schutstraat. Tijdens de controle werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode stoplicht. (08-116867)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.