Politie Groningen

Woensdag 5 maart 2008

Provincie Groningen, 05-03-2008

Groningen: vrouw van tas beroofd

Een 23-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend vroeg op de Leonard Springerlaan in Groningen van haar tas beroofd. De vrouw reed op haar fiets over het fietspad toen ter hoogte van Martiniplaza door een andere fietser de tas van de schouder werd gerukt. De tas werd uiteindelijk terug gegeven nadat het slachtoffer onder bedreiging geld uit haar portemonnee had gehaald. De ongeveer 25-jarige dader reed op een zogenoemde opoefiets weg richting het benzinestation. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844.

Groningen: fietser geschept

Een 28-jarige fietser raakte dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Oosterhamriklaan. De man reed waarschijnlijk zonder voldoende op te letten de rijbaan op waar hij werd geschept door een 42-jarige automobilist uit Groningen. De eveneens uit Groningen afkomstige fietser werd met tot nu toe onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van de aanrijding.

Groningen: insluiper gepakt

Een 34-jarige insluiper werd dinsdag aan het begin van de avond in de kraag gegrepen door een omwonende. Een buurman zag dat de 34-jarige bij een woning aan de Kleine Rozenstraat zijn arm door de brievenbus stak, kennelijk in een poging de deur open te krijgen. De onbekende ging er vervolgens rennend vandoor, achterna gezeten door de omwonende. Deze kreeg hem in de Nieuwe Boteringestraat te pakken waar de man aan de politie werd overgedragen. Bij fouillering kwam een gebruikershoeveelheid harddrugs tevoorschijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Later op de avond werd bij een woning aan de Bedumerweg door een insluiper een portemonnee gestolen. De bewoners werden onverwacht geconfronteerd met een man in de woonkamer. De onbekende griste een portemonnee van tafel en ging er vandoor. De politie stelde een buurtonderzoek in.

Groningen: tippelaarster aangehouden

Een 46-jarige vrouw werd dinsdagnacht bij de Vissersburg geverbaliseerd wegens illegaal tippelen. Surveillerende agenten zagen de vrouw en de man in gesprek. De laatste ging er vandoor toen hij de politie ontdekte. Hij werd achterhaald en vertelde dat de vrouw hem seksuele diensten had aangeboden. Straatprostitutie is in Groningen alleen toegestaan op de tippelzone aan de Bornholmstraat. De vrouw kreeg niet alleen een verbaal voor het tippelen maar ook een tweede omdat ze zich niet kon identificeren. De politie houdt sinds enige tijd extra toezicht in het A-Kwartier om overlast tegen te gaan.

Hoogezand: vrachtwagentrailer gestolen

Op een terrein van een transportbedrijf aan de Produktieweg in Hoogezand, is maandag op dinsdag een vrachtwagentrailer gestolen. De trailer was geladen met aluminium. Een 60-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan. De politie heeft de vermissing van de trailer doorgegeven aan andere politiekorpsen en doet onderzoek.

Tolbert: inbraak in autobedrijf

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een autobedrijf aan de Oldebertweg in Tolbert. Enkele onbekende personen kwamen maandag op dinsdag het bedrijfspand binnen via het dak. Binnen werd een kluis vernield en werd een geldbedrag buit gemaakt. Ook werden andere vernielingen gepleegd. De inbraak heeft vermoedelijk in het begin van maandagnacht plaatsgevonden. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Eemshaven: sigaretten onderschept

De politie heeft dinsdagnacht op de Kwelderweg bij de Eemshaven een bestelbusje onderschept met een lading illegaal ingevoerde sigaretten. De vier inzittenden, onderwie twee opvarenden van een in de haven aangemeerd Russisch schip, werden aangehouden. De straatwaarde van de 265.000 sigaretten is nog onbekend.

De Douane Noord onderzocht woensdagmorgen het Russische schip om te kijken of daar nog meer sigaretten aanwezig waren. Dit bleek niet het geval.

De politie werd kort na middernacht gebeld door beveiligers die bij de Eemshaven enkele autos op een verdachte manier zagen rijden. Op de Kwelderweg werd door de politie een bestelbusje staande gehouden waarin bij controle de lading rookwaar bleek te zitten. De sigaretten waren vermoedelijk kort daarvoor uit het Russische schip geladen. Naast de twee bemanningsleden van het schip zaten er twee mannen uit het Westen van het land in de auto. De Douane heeft de zaak overgedragen aan de FIOD-ECD. De ontdoken belastingen in Nederland bedragen ongeveer 30.000 euro.

Borgercompagnie: bromfietser in de fout

De politie heeft dinsdagmiddag op de Borgercompagnie in het gelijknamige dorp een 25-jarige bromfietser uit Hoogezand bekeurd. Agenten zagen de man rijden zonder helm en kentekenplaat. Toen de dienders een stopteken gaven, probeerde de Hoogezandster er vandoor te gaan. Op een boerenerf ging hij bijna onderuit, waarna hij zijn ontsnappingspoging staakte. Uit navraag bleek dat de man ook nog een geldboete open had staan. De brommer is meegenomen naar het politiebureau. Van de man is een verklaring afgenomen.

Marum: geen juiste vergunning

De politie heeft maandagmorgen op de Parallelweg in Marum de vrachtwagen van een 45-jarige chauffeur uit Jubbega langs de kant van de weg gezet. De lading van de vrachtwagencombinatie was te breed. De markeringsborden waren niet uitgeschoven en er ontbrak een juiste vervoersvergunning. Een ander transportbedrijf bood aan de lading verder te vervoeren, maar ook deze onderneming beschikte niet over de juiste papieren. De lading is daarom afgeladen op een bedrijventerrein en mag pas vervoerd worden als de juiste vergunning getoond kunnen worden.

Onstwedde: hennepkwekerij ontmanteld

Aan de Kampweg in Onstwedde is woensdagmorgen door de politie in en bij een boerderij een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was verdeeld over een ruimte in de kelder onder de boerderij en een zeecontainer bij het pand. In totaal werden 270 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal voor de meter te zijn afgetapt. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1618, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Hoogezand, Abraham Kuypersingel: aantal geregistreerde voertuigen: 865, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1664, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.