Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Jongerenontmoetingsplek Doorn

De jongeren die gebruik maken van de jongerenontmoetingplekken (JOP) aan het Raadhuisplein in Doorn zijn zelf verantwoordelijk voor een goed gebruik. De JOP mag geen overlast opleveren voor de omgeving. Om overlast te voorkomen geldt dat:

* dealen en gebruik van alcohol of drugs niet is toegestaan
* muziek is, op normaal geluidsniveau, tot uiterlijk 22.00 uur toegestaan

* scooters en autos worden alleen gebruikt om naar en van de JOP te gaan; toeteren en rondjes rijden is niet toegestaan.

De jongeren houden rekening met bezoekers van het 4-5 Mei-monument. Daarnaast wordt de JOP schoon gehouden door de jongeren zelf. Prullenbakken zijn aanwezig om het afval in te doen. De jongeren melden vernielingen of vervuiling bij de jongerenwerker. De gemeente zorgt ervoor dat de prullenbakken regelmatig worden geleegd. Als een andere groep jongeren naar de JOP komt en er dreigt ruzie, dan trekt de vaste JOP-groep zich terug en schakelt de politie in via nummer 0900-8844.
Vanwege de twee jongerenontmoetingsplekken aan het Raadhuisplein mogen de jongeren ook niet meer in de passage in het winkelcentrum of rondom het oude postkantoor rondhangen.

Contactpersonen
De contactpersonen voor de jongeren zijn de jongerenwerker van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug en de wijkagent. Er is regelmatig overleg tussen de jongeren, de jongerenwerker, de wijkregisseur en de wijkagent. Indien nodig overleggen de jongeren met omwonenden.

Laatst gewijzigd: 5 maart 2008