Gemeente Duiven


Podium TV op de kabel in Nijmegen en Arnhem

---

De nieuwe Nederlandse culturele zender Podium TV zal vanaf begin juli in Nijmegen en Arnhem op de kabel worden doorgegeven. Dat heeft de Programmaraad Gelderland Zuid aan kabelexploitant UPC geadviseerd. In de overige gemeenten van het werkgebied van de programmaraad (globaal het gebied van Arnhem tot Mook en Millingen a/d Rijn tot Geldermalsen) komt deze zender nog niet op de kabel. In dit gebied zou het toevoegen van deze zender tot gevolg kunnen hebben dat een andere veelbekeken zender door UPC van de kabel wordt gehaald.

Voor Arnhem en Nijmegen is TRT niet meer in het basispakket maar in het reservepakket opgenomen. Dit wil niet zeggen dat deze zender niet meer doorgegeven wordt, de beslissing daarover is echter aan UPC.

Voor de overige gemeenten binnen het werkgebied van de programmaraad verandert er per 1 juli a.s. niets in de doorgifte van tv-zenders.

De programmaraad heeft dit besloten in zijn vergadering van 21 februari jl. Het advies is doorgegeven aan UPC. Het advies is geldig voor de periode van begin juli 2008 tot begin juli 2009.

Het gehele advies staat op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl
Secretariaat: Broekkant 86 6581 AH MALDEN