Gemeente Duiven


Kwijtschelding

---

Komende week ligt de envelop met de gemeentelijke belastingen weer bij u op de mat. Nu zal niemand zich hier op verheugen, maar met een erg laag inkomen kan het echt een probleem zijn om deze te voldoen.

Gelukkig is het mogelijk om hiervoor kwijtschelding aan te vragen. Dat kan zodra u de aanslag heeft ontvangen. U moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Er wordt gekeken naar de inkomsten van u en uw partner. Ook mag u maar een beperkt eigen vermogen hebben, in de berekening wordt gekeken naar de overwaarde van uw eigen huis, de waarde van uw auto en naar uw bankrekeningen.

Als u denkt in aanmerking te komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen kunt u dit aanvragen met een speciaal formulier dat verkrijgbaar is bij het Loket WWZ. Ook kunt u het onderstaande digitale formulier gebruiken. De aanvraag moet volledig ingevuld en ondertekend, samen met de gevraagde bewijsstukken bij de gemeente ingeleverd worden. Als u vragen heeft kunt u terecht bij de medewerkers van het Loket WWZ.

Mocht u niet voor kwijtschelding in aanmerking komen dan is een betalingsregeling mogelijk een oplossing. Een verzoek tot betalingsregeling kunt u aanvragen bij het de balie belastingen of via het onderstaande digitale formulier.

Het loket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur
Telefoon: 0900 - 279 1111 (lokaal tarief)

---

» formulier kwijtschelding gemeentelijke belastingen » formulier verzoek tot betalingsregeling