Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Heuvelrug Schoon, heel gewoon!

Verspreid door de gemeente worden op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 15 maart verschillende opruimacties uitgevoerd onder de naam Heuvelrug schoon, heel gewoon!
Verschillende bewonersgroepen ruimen het zwerfafval op in hun eigen dorp. Dit gebeurt in navolging van de Landelijke Opschoondag van de Stichting Nederland Schoon. De boodschap van de actie is duidelijk. Gooi geen afval op straat. Het is prettiger wonen in een schone omgeving.

In Maarn is al jaren een enthousiaste opruimgroep Maarn Schoon actief. Net als vorig jaar is ook een flink aantal mensen in Doorn actief voor hun eigen dorp. De gemeente ondersteunt deze actie van harte en heeft ook in andere dorpen mensen bereid gevonden hun eigen omgeving een schoonmaakbeurt te geven.

Wilt u ook een ochtend meewerken aan een schonere omgeving en dit aangenaam combineren met gezonde activiteit in de buitenlucht en gezelligheid? Neem dan contact op met de medewerkers Milieu van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente, telefoon (0343) 56 58 70. Zij brengen u in contact met de coördinator van de betreffende groep bij u in de buurt.

Programma zaterdag 15 maart

Doorn
Om 9.30 uur is de officiële start van de opruimactie in Doorn. Op het Kerkplein bij het Cultuurhuis is op die ochtend een kraampje met informatie aanwezig. U bent van harte welkom mee te doen of van gedachten te wisselen met de actiegroepleden. De opruimactie duurt tot 12.00 uur.

Driebergen-Rijsenburg
Vanaf 10.30 uur wordt door de bewoners van de Marterkamp ook meegedaan met de actie. In deze straten steken twee actieve groepen regelmatig de handen uit de mouwen om de buurt netjes en leefbaar te houden.

Leersum
Bewoners van de buurt Darthuizen maken het gebied rond hun eigen buurt schoon. Veel afval wordt weggegooid door voorbij fietsende schooljeugd en dagjesmensen. De bewoners zijn de vervuilde bermen zat en steken de handen uit de mouwen. Om 9.00 uur is de start bij het verzamelpunt aan de Molenweg 1.

Maarn/Maarsbergen
Om 9.30 uur is de start op het 5Mei-plein. De opruimacties vinden plaats in de buitengebieden. Er wordt opgeruimd tot 12.00 uur.

Scholenacties
Ook de kinderen zijn van de partij om alle rommel op te ruimen. Twee scholen doen hier, op twee verschillende dagen, enthousiast aan mee. Gewapend met prikstokken en beschermhesjes gaan ze onder begeleiding en in groepjes het zwerfafval te lijf. Zij worden aangemoedigd door één van de wethouders. Ook medewerkers van de afdeling Wijkbeheer helpen de kinderen een handje helpen en zorgen ervoor dat de afvalopbrengst wordt afgevoerd.

Woensdag 12 maart geeft wethouder Jankees Salverda om 10.00 uur de aftrap voor de inspanningen van de groepen 7 en 8 (57 leerlingen) van de basisschool De Valkenheuvel in Driebergen. Zij nemen de wijk Groenhoek onder handen. Heuvelrug Wonen organiseert de opruimactie samen met de school.

Woensdag 19 maart geeft wethouder Roy Pamboer om 9.45 uur het startschot voor groep 7 en 8 van de Gisbertus Voetiusschool in Doorn. Ruim dertig kinderen doen dan hun uiterste best om rondom de Sitiolaan en sporthal Steinheim alle zwerfafval te laten verdwijnen.

Gemeente, Heuvelrug Wonen en bewoners zijn trots op de scholieren en hopen dat zich volgend jaar nog veel meer scholen aanmelden om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag.

Laatst gewijzigd: 5 maart 2008