Provincie Groningen

Casady GS geven subsidie aan Wall House voor verblijf Bianca Casady 5 maart 2008

Het college van GS heeft besloten een subsidie van EUR 23.260 toe te kennen aan Wall House #2 voor de Residency van de kunstenares Bianca Casady, bekend van de band CocoRosie. Casady zal van begin april tot eind juni in het Wall House verblijven.

Tijdens haar residentie verzorgt Casady geluidswandelingen langs haar kunstwerken in het Wall House. Bovendien gaat ze samenwerken met studenten van het Frank Mohr instituut, de Academie voor Popcultuur en de Academie Minerva.

Naast haar werk als kunstenares treedt Bianca op met de band CocoRosie. Bianca heeft deze band in 2003 opgericht samen met haar zus Sierra. CocoRosie gaf onlangs een uitverkocht concert in de Oosterpoort. De band zal tijdens Koninginnenacht samen met Koninklijk Concertgebouworkest optreden in het Concertgebouw.

Gedeputeerde Staten zijn van mening dat het verblijf van Bianca Casady goed past binnen het concept van De Creatieve Stad zoals dat is geformuleerd in de Cultuurnota 2005-2008.

Wall House #2
De stichting Wall House #2 verzorgt een Artist in Residence programma waar eerder onder andere Richard Saxton (USA) en Luis Hernandez Galvan (Mexico City) aan deelnamen. Het Wall House #2 staat aan de A.J. Lutulistraat 17 in Groningen.

5 maart 2008