Gemeente Capelle a/d IJssel

Dienstverlening Schuldhulpverlening goed gewaardeerd

Eind vorig jaar is onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid van mensen die gebruik maken of hebben gemaakt van schuldhulpverlening. Het onderzoek is gehouden omdat de afdeling Sociale Zaken graag wil weten of de dienstverlening naar tevredenheid is en hoe de dienstverlening beter zou kunnen. De moeite die de respondenten hebben genomen om het onderzoek in te vullen wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de klanten tevreden zijn over de dienstverlening, gemiddeld geven zij de dienstverlening een acht. Deze waardering gaat onder meer over de begeleiding in het algemeen, de omgang door de medewerkers en de geboden oplossingen. Ook de wachttijd en het intakegesprek krijgen een goede waardering. De voorlichting tijdens het intakegesprek krijgt een dikke acht. Maar er is meer: 76% van de klanten die de budgetcursus hebben gevolgd geven aan dat deze cursus helpt om de financiën weer zelf te beheren.

Dit mooie resultaat is een stimulans voor de medewerkers van Schuldhulpverlening om zich met blijvende inzet in te spannen voor de klanten. Wanneer u behoefte heeft aan schuldhulpverlening of meer informatie dan kunt u de site raadplegen www.capelleaandenijssel.nl of bellen met telefoon 2848419.