Gemeente Venray


04 maart 2008

Circuit mag niet worden gebruikt

Dinsdag 4 maart 2008 heeft de burgemeester een besluit genomen over de vergunning voor twee evenementen op circuit de Peel met Pasen en Pinksteren. Tevens nam het college een besluit over de aanleg van het asfalt voor een alternatief circuit op De Blakt. Burgemeester Waals (openbare orde en veiligheid) en wethouder Teunissen (ruimtelijke ordening) hielden dinsdag een persconferentie om deze besluiten toe te lichten.

Besluit asfalt Blakt

Op donderdagochtend 28 februari heeft de gemeente Venray geconstateerd dat de heer Maessen zonder medeweten van de gemeente een asfaltcircuit heeft aangelegd op De Blakt in Venray. Op maandag 3 maart heeft de gemeente een vergunningaanvraag voor een evenement met Pasen op dit alternatieve circuit ontvangen. Echter, de aangelegde asfaltbaan is in strijd met het bestemmingsplan. Het college is niet bereid om een zogenaamde artikel 17-procedure te doorlopen om een tijdelijk gebruik als circuit toe te staan. De burgemeester heeft vandaag besloten de vergunningaanvraag voor een evenement met Pasen ambtshalve te weigeren.

De gemeente gaat handhaven: de asfaltbaan moet uiterlijk 12 maart zijn verwijderd.

Besluit evenementen circuit de Peel

De burgemeester heeft vandaag ook besloten de vergunningaanvraag voor twee evenementen op circuit de Peel met Pasen en Pinksteren ambtshalve te weigeren. Het verlenen van de evenementenvergunning zou een zinloos besluit zijn omdat op grond van andere wetgeving racen wordt verhinderd. De provincie is bevoegd gezag voor wat betreft de milieuwetgeving. De provincie heeft aangeschreven dat het circuit in 2008 op slot moet. Op het gebied van de ruimtelijke ordening is de gemeente bevoegd gezag. Naar aanleiding van een uitspraak van de rechtbank heeft de gemeente de aanschrijving uitgedaan dat het gebruik van het circuit per 1 maart 2008 moet stoppen.

De officier van justitie heeft zowel de gemeente als de provincie onlangs laten weten gebruik van het circuit niet toe te staan.