Ministerie van Financiën

Politie en Douane onderscheppen 265.000 sigaretten

nieuwsbericht | 05-03-2008 | Directie Voorlichting

De politie Groningen heeft een partij van 265.000 sigaretten in beslag genomen. Dinsdagnacht heeft de politie op de Kwelderweg bij de Eemshaven een bestelbusje onderschept met een lading illegaal ingevoerde sigaretten. De vier inzittenden, onder wie twee opvarenden van een in de haven aangemeerd Russisch schip, werden aangehouden.

De Douane heeft het Russische schip doorzocht om te kijken of daar nog sigaretten aanwezig waren. Dit bleek niet het geval. De ontdoken belastingen in Nederland bedragen ongeveer 30.000 euro. De Douane heeft de zaak overgedragen aan de FIOD-ECD.

De politie werd kort na middernacht gebeld door beveiligers die bij de Eemshaven enkele auto's op een verdachte manier zagen rijden. Op de Kwelderweg werd door de politie een bestelbusje staande gehouden waarin bij controle de lading rookwaar bleek te zitten. De sigaretten zijn vermoedelijk kort daarvoor uit het Russische schip geladen. Naast de twee bemanningsleden van het schip zaten er twee mannen uit het westen van het land.