Gemeente Kerkrade

05.03.08: Digitale speelplekken in Kerkrade

Recentelijk is er door de Fontys Hogeschool onderzoek gedaan naar het gebruik van digitale hulpmiddelen in het kader van sportstimulering. De vraag was hoe je kinderen en jongeren aan het sporten en bewegen krijgt en hoe computers gebruikt kunnen worden om de jeugd een sportieve uitdaging te bieden.

Sportstimulering
Ook in Kerkrade is dit fenomeen besproken, in het kader van de drie BOS-projecten. In overleg met de gemeente Kerkrade en de welzijnsinstelling Impuls is besloten tot de inrichting van vier zogenaamde digitale speelplekken. Hier kunnen jongeren door middel van een spelcomputer, beamer en groot scherm allerlei soorten sport in virtuele spelvorm beoefenen.

Met behulp van deze techniek hoopt de gemeente Kerkrade jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden met deze vorm van bewegen. Tevens hoopt men via deze digitale weg de belangstelling van de jongeren voor Wethouder Bosch en wethouder Krasovec speelden een wedstrijdje virtueel bowlen. sportbeoefening te wekken waardoor ze toch de weg vinden naar reguliere sportverenigingen.

Opening
In Kerkade zijn deze digitale speelplekken in vier jeugd- en jongerencentra ingericht: Jongerencentrum D'r Prick, Jongerencentrum P3, Jongerencentrum The MiX en Tienercentrum Kerkrade Noord. Op dinsdag 4 maart jl. hebben wethouders Bosch en Krasovec de speelplekken officieel in gebruik genomen door in Jongerencentrum P3 een wedstrijdje virtueel bowlen te spelen.