Ingezonden persbericht


Hosting van desktops wordt eenvoudig met Dynamic IT for Workplaces en Vmware

Dynamic IT for Workplaces gebruikt virtualisatiesoftware van VMware op PRIMERGY-servers

Maarssen, 5 maart 2008 - Met de introductie Dynamic IT for Workplaces luidt Fujitsu Siemens Computers een nieuw informaticatijdperk in: gehoste desktops die op virtuele machines op afstand draaien. Dynamic IT for Workplaces, dat virtualisatietechnologie van VMware gebruikt, koppelt het besturingssysteem eindelijk af van de lokale PC. Daardoor kan men meer met minder doen en kunnen organisaties hun risico's beperken.

Met de introductie van Dynamic IT for Workplaces, dat onmiddellijk leverbaar is, begint de volgende groeifase van de virtualisatietechnologie die al een revolutie teweeggebracht heeft in de datacenters. IT kan voortaan meer doen met minder fysieke middelen. Organisaties hebben problemen om een uniforme, op standaard desktop computers gebaseerde omgeving te creëren, omdat de eindgebruikers op hun fysieke PC hun eigen individuele versie van een besturingssysteem draaien. Dat betekent dat de installatie, de ondersteuning, de probleemoplossing en de upgrades van het systeem alleen op microniveau kunnen gebeuren: machine per machine en kantoor per kantoor. Dit kost kostbare tijd en middelen.

Ondernemingen kunnen hun efficiëntie verbeteren door het besturingssysteem van de desktops los te koppelen van de PC en deze te integreren in op servers gebaseerde virtuele machines. Een enkele server bedient zo verscheidene desktops. Het is bijvoorbeeld mogelijk om op de werkplek gemeenschappelijke softwarestandaarden in te voeren en iedere gebruiker de mogelijkheid te geven om vanaf iedere locatie op zijn eigen desktop in te loggen, binnen en buiten de organisatie.

Dieter Herzog, Executive Vice President Infrastructure Products bij Fujitsu Siemens Computers, merkt op: "Het gebruik van virtuele machines op multi-core servers wordt binnenkort een norm voor datacenters. Het levert immers een efficiëntie op waarvan men vroeger alleen maar kon dromen. Nadat virtualisatie al een revolutie teweeggebracht heeft bij de servers, kan deze ook enorm waardevol zijn voor IT-beheerders en eindgebruikers, omdat deze hosting van desktops mogelijk maakt. Beheerders zullen gebaat zijn bij de standaardisering en de centralisatie, terwijl eindgebruikers altijd over de nieuwste besturingssystemen en toepassingen en razendsnelle prestaties kunnen beschikken."

Voor eindgebruikers is een cruciaal voordeel van Dynamic IT for Workplaces de volledige compatibiliteit met de desktoptoepassingen. Voor veel bedrijven is deze oplossing ook een manier om naar Microsoft Visa te upgraden, dat te zwaar is voor veel PC's die momenteel in gebruik zijn. Bovendien betekent de overstap naar virtuele desktops dat er geen informatie meer verloren gaat, aangezien alle "lokaal" op de PC bewaarde gegevens naar de server gekopieerd worden en via ieder inlogpunt beschikbaar zijn. Toegang is kinderspel, dankzij de automatische verwerking van de verbindingen, de virtualisatie van de toepassingen en de streaming van applicaties en besturingssystemen.

Gehoste desktops maken de implementatie van service patches eenvoudiger en zorgen voor systematische back-ups van het systeem. Ook de eerste implementatie van het systeem en een op beleidsregels gebaseerde controle van de geïnstalleerde software worden vereenvoudigd, met als extra voordeel dat het routineonderhoud tijdens de daluren kan worden uitgevoerd. De beschikbaarheid van het systeem wordt verbeterd door de desktops van kantoor-PC's naar PRIMERGY servers van Fujitsu Siemens Computers in een datacenter of serverzaal te verplaatsen. Het gebruik van zuinige thin clients op de desktop doet het energieverbruik dalen.

Het aanbod van Dynamic IT for Workplaces omvat een volledig, geïntegreerd softwarepakket met grondig door Fujitsu Siemens Computers geëvalueerde software van derde partijen, samen met server-hardware, opslagsystemen, toegangsapparaten, besturingssystemen, middleware en toepassingen.

Om de bedrijven te steunen bij de planning, de implementatie en het beheer van Dynamic IT for Workplaces, levert Fujitsu Siemens Computers volledige diensten voor de volledige levenscyclus van het project. Daarnaast helpt de organisatie klanten om de projecttijd te verkorten. Ook het risico vermindert, want de serviceportefeuille omvat diensten die het rendement op de investering bevorderen, zoals "IT investment decision support": de klanten krijgen in de eerste fase van het project een berekening van de financiële impact van infrastructuurwijzigingen zoals de toepassing van virtuele desktops.


- Einde -



Ingezonden persbericht