Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Ermelo-Putten - Twee auto's uit verkeer - 3 drankrijders betrapt

Bij een groots opgezette verkeerscontrole van het politieteam Ermelo-Putten, zijn dinsdagmiddag en -avond twee auto's uit het verkeer genomen. Eén personenauto bleek te zijn voorzien van een zogenaamde bruluitlaat en van de andere personenauto waren de ruiten voorzien van gekleurde folie, waardoor het zicht van de bestuurder onvoldoende is om oogcontact met andere weggebruikers kan maken. Verder trof de politie bij de controles drie autobestuurders die onder invloed van alcohol bleken te zijn. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

Nieuw was in dit verband, dat de politie bij de controles de beschikking had over de Regionale-alcobus, een bestelbus waarin de ademanalyse ter plaatse kan worden afgenomen. Normaliter moet na constatering van het gebruik van alcohol de bestuurder mee naar het politiebureau voor die nadere analyse.

De controles vonden plaats op diverse locaties in de gemeenten Ermelo en Putten. In totaal werden 200 blaastesten afgenomen en 90 overtredingen geconstateerd, Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere 28 maal voor niet dragen gordel, 21 maal te hoge snelheid, 6 maal onjuiste of defecte verlichting, 2 maal niet handsfree bellen, één maal geen helm, negen maal rijden in gesloten verklaring. Aan de controle namen 25 politiemensen deel. De Koninklijke Marechaussee verleende ondersteuning.
---
Ermelo - inbraak in supermarkt

Bij een inbraak in een supermarkt aan de Stationsstraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 5 maart een paar tv-toestellen en een beeldscherm weggenomen.

De politie werd gewaarschuwd door passanten die bij de winkel een personenauto en enkele mannen hadden gezien. Bij de komst van de politie was de auto met de mannen verdwenen. De toegangsdeur van de winkel bleek geforceerd. Een nader onderzoek volgt.


---
Harderwijk - Bekeurd voor verkeersovertredingen

Tijdens verkeerstoezicht heeft de politie in Harderwijk dinsdagmorgen vijf bestuurders bekeurd voor rijden door rode lichten bij de spoorwegovergang op de Stationslaan. Eén fietser werd bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht. In de middaguren werden bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, rijden in gesloten verklaring en parkeren op het Kerkplein.


---
Nunspeet - Man (31) aangehouden na bedreiging en vernieling

Een 31-jarige man uit Nunspeet is disndagavond 4 maart aangehouden nadat hij rond 20.00 uur bij een horecazaak aan de Westerlaan een ruit had vernield en de eigenaar had bedreigd.

De man werd even later door de politie aangetroffen op het NS-station in Nunspeet en aangehouden. Hij verzette zich daarbij, maar kon uiteindelijk voor nader onderzoek worden ingesloten.


---
Vierhouten - Man valt in slaap en botst tegen boom

Een 70-jarige man uit Emst botste in de nacht van dinsdag op woensdag 5 maart omstreeks 01.20 uur op de Gortelseweg in Vierhouten met zijn auto tegen een boom. Hij bleef ongedeerd, maar de auto raakte beschadigd en moest worden weggesleept.

De man bleek door slaap te zijn overmand en raakte daardoor van de weg.


---
Wapenveld - hennepkwekerij in woning ontmonteld

De politie heeft dinsdagmiddag 4 maart op de zolderverdieping van een woning aan de Annenkamp een hennepkwekerij aangetroffen en daarna ontmanteld. Op de zolder bleek een hennepkwekerij in bedrijf met 396 planten. De planten en de benodigdheden voor de kwekerij werden in beslag genomen en vernietigd. De elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. De leverancier zal naar verwachting een naheffing opleggen. Vooruitlopend op een door de officier van justitie in te stellen vordering tot ontneming van inmiddels al behaalde financiële voordelen, werd een personenauto in beslag genomen. De politie maakt tegen de 41-jarige bewoner een proces-verbaal op.