Politie Zuid-Holland-Zuid

05/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 05-03-2008 o Persberichten district II

VIJF AUTOS BOTSEN OP A15
SLIEDRECHT Op de A15 ter hoogte van Sliedrecht zijn dinsdagmorgen 4 maart rond 08.25 uur vijf autos op elkaar gebotst. Een 52-jarige man uit Huissen reed over de A15 in de richting van Rotterdam. Hij zag te laat dat het verkeer voor hem remde. Hierdoor botsten vijf voertuigen op elkaar. Drie voertuigen werden weggesleept. Een van de bestuurders een 36-jarige vrouw uit Gorinchem - raakte licht gewond. Ze had nekklachten en pijn in haar knie. Ambulancepersoneel onderzocht haar maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige bestuurders zijn erg geschrokken, sommige autos liepen aanzienlijke schade op.

ERVANDOOR
GORINCHEM Een 16-jarige snorfietser uit Werkendam is dinsdagmiddag 4 maart alsnog in de kraag gevat door de politie nadat hij ervandoor ging toen agenten hem wilden controleren in Gorinchem. De knul reed op een snorfiets op de Stationsweg, op het moment dat surveillerende agenten hem wilden controleren, ging hij ervandoor. Via het fietspad aan de verkeerde zijde van de weg reed hij via de Stationsweg de spoorwegovergang de Nieuwe Hoven over. Hij reageerde niet op vorderingen van de politie om te stoppen. Daarna reed hij een straatje in waar de agenten met hun voertuig niet in mochten. Een collega op de politiemotor werd ingelicht over het signalement van de jongen. Deze motoragent vond de jongen aan de achterzijde van het station, zijde het Lindelaantje. De snorfietser was daar de trap naar het perron afgereden en wilde door het tunneltje weer naar boven rijden. Dit ging mis want hij ging daar onderuit en kon zo door de motorrijder worden staandegehouden. De jongen verklaarde bang geworden te zijn en daarom te zijn gevlucht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING OP N214 DOOR KANTELEN AANHANGWAGEN
WIJNGAARDEN Op de Provincialeweg N214 omstreeks 18.10 uur heeft dinsdagavond 4 maart een aanrijding plaatsgehad tussen een auto met aanhangwagen en een andere auto. Een 50-jarige man uit Heerhugowaard reed in zijn auto met aanhangwagen over de N214, komend uit de richting van Meerkerk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 47-jarige man uit Everdingen aan rijden. Door een windvlaag kantelde de aanhangwagen van de 50-jarige automobilist. Dit had tot gevolg dat de aanhangwagen op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer terechtkwam. De 47-jarige automobilist uit Everdingen kon de aanhanger niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 50-jarige man werd met rugpijn naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. De aanrijding zorgde voor een grote ravage op de weg waardoor de N214 voor verkeer in beide richtingen tijdelijk werd afgesloten. De verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) hebben ter plaatse onderzoek verricht. Nadat alles was opgeruimd en het wegdek schoongemaakt, werd de N214 rond 20.00 uur weer vrijgegeven.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 16-jarige jongen uit Almkerk en een 17-jarig meisje uit Werkendam zijn dinsdagmiddag 4 maart door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee werden gesnapt in een warenhuis aan de Krijtstraat. Ze namen daar diverse goederen weg voor een bedrag van bijna 200 euro. Toen ze naar buiten liepen, werden ze door personeel aangesproken en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau kwamen er nog meer goederen boven tafel die ze bij diverse andere winkels in de binnenstad van Gorinchem hadden weggenomen. De politie inventariseert waar deze diefstallen zijn gepleegd en zal de betreffende winkeleigenaren verzoeken aangifte te doen. De twee tieners zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Beiden hebben tevens een ontzegging voor het warenhuis in de Krijtstraat gekregen.