Politie Zuid-Holland-Zuid

05/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 05-03-2008 o Persberichten district I

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN VAN DIEFSTAL MET GEWELD DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld in de nacht van zaterdag 1 maart op zondag 2 maart tussen 01.15 uur en 01.30 uur op de Prof. Waterinklaan ter hoogte van de bushalte. Een 22-jarige man uit Dordrecht liep op dat tijdstip over de Prof.Waterinklaan richting Romboutslaan. Hij kwam vanuit de richting rotonde Dubbeldamseweg Zuid en liep aan de rechterzijde van de weg. Er kwamen enkele personen hem tegemoet lopen die de 22-jarige ter hoogte van de bushalte aanspraken. Ze wilden geld van hem. Toen de jongeman dat niet gaf, werd hij in elkaar geslagen. Op het moment dat het slachtoffer naar zijn portemonnee greep, werd deze uit zijn handen geslagen. Op dat moment kwam er een auto aangereden waarop de daders stopten en vluchtten. Wat muntgeld en een strippenkaart die uit de portemonnee waren gevallen van het slachtoffer, namen ze mee. Het slachtoffer raakte licht gewond in zijn gezicht en liep pijnlijk ribben op. Hij heeft aangifte gedaan.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen, met name naar de inzittende(n) van de auto die op het moment van de diefstal met geweld kwam aanrijden waarop de daders vluchtten. Deze automobilist en ook anderen die getuige zijn geweest of meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie voor de politie maar wilt u liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000 (gratis)

GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 4 maart drie jongens van 14 (2) en 15 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti in de fietstunnel die onder de Laan der Verenigde Naties doorloopt. De politie werd op deze vernieling geattendeerd door alerte getuigen. Agenten hielden de knapen in de omgeving aan. Ze bleken inderdaad verantwoordelijk te zijn voor de tags die op de muren van de fietstunnel maar ook op het wegdek waren gespoten. De politie heeft van de tags fotos gemaakt die opgenomen zullen worden in de graffitidatabase die het korps Zuid-Holland-Zuid heeft. Het doel is om van alle graffiti aangiftes/meldingen een foto in deze database te zetten. Op die manier zijn tags goed te koppelen aan verdachten die eerder met graffiti bij de politie in beeld zijn geweest. Ook in dit geval is gekeken of de tag in de graffitidatabase stond, dit bleek niet het geval te zijn. De ouders van de drie verdachten zijn na de aanhouding in kennis gesteld. Na verhoor mochten de knapen naar huis. Ze krijgen hoogstwaarschijnlijk een Halt-verwijzing.

BALLETJESPISTOOL
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op dinsdagmiddag 4 maart door de politie aangehouden. Hij bleek na controle in het bezit van een balletjespistool. Een dergelijk nepwapen is zeer gelijkend op een echt vuurwapen en dus voor afdreiging geschikt. Om die reden is een dergelijk nepwapen verboden. Surveillerende agenten controleerden de jongen en zo ook de scooter waar hij aan, aan het sleutelen was. In de buddyseat werd het balletjespistool aangetroffen. Na het afleggen van een verklaring op het politiebureau mocht de 17-jarige weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Het balletjespistool wordt vernietigd.